Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:11 07 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martorii lui Iehova celebrează „Cina Domnului”, sâmbătă, după apusul soarelui

ro

23 Mar, 2021 00:00 3055 Marime text
  • Martorii lui Iehova celebrează „Cina Domnului”, sâmbătă, 27 martie
  • Cina Domnului le amintește tuturor oamenilor despre Isus Cristos
 
Sâmbătă, 27 martie 2021, Martorii lui Iehova din întreaga lume celebrează un eveniment unic în istoria omenirii „Cina Domnului”, cunoscut și sub denumirea de Cina cea de Taină.
 
Cina Domnului le amintește tuturor oamenilor despre Isus Cristos și despre jertfirea vieții sale în folosul întregii omeniri. (Evanghelia după Matei, capitolul 20, versetul 28) Modelul lăsat de Isus pentru această sărbătoare se regăsește în Evangheliile după Matei și Luca.
 
Potrivit acestor două cărți biblice, Cina cea de Taină, asemenea oricărei alte sărbători, se ține o dată pe an, în ziua de 14 nisan (conform calendarului ebraic), după apusul soarelui. Anul acesta, corespondentul acestei zile din calendarul ebraic în calendarele moderne este ziua de 27 martie 2021. (Matei 26:18-20, 26). 
       
„În contextul actualei pandemii, campania de invitare a oamenilor la acest eveniment, care a început din data de 27 februarie, se face respectând întru totul protocoalele locale de sănătate. De aceea, nici nu va fi posibil să ne întrunim în lăcașul nostru de cult din Constanța. Sărbătoarea se va ține în mediul online prin intermediul unei aplicații pe care o folosesc și elevii la școală”, au transmis reprezentanții Martorii lui Iehova.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii