Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Luptati si pentru mine!"

ro

01 May, 2009 14:18 1375 Marime text
Vlad Nedelea, un înfocat fan al roş-albaştrilor care are neapărată nevoie de un transplant de inimă, îşi doreşte să-i vadă pe stelişti în Europa

Drama familiei Nedelea din Mangalia a început acum 4 ani, în timpul unui meci de fotbal în curtea şcolii. Vlad, fiul cel mic al soţilor Nedelea, mingicarul clasei, a marcat aşa cum o făcea de fiecare dată, cu piciorul stîng. Atunci însă, bucuria golului din curtea şcolii avea să se transforme pentru Vlăduţ într-o luptă contracronometru pentru viaţă. Inima îi cedase. Au urmat 3 ani de controale medicale fără un răspuns concret din partea medicilor. "Unii medici ne-au spus că nu sunt probleme grave şi că poate trăi o viaţă întreagă cu ele", şi-a amintit mama. Diagnosticul sumbru, cardiomiopatie dilatativă, l-au aflat pe 12 septembrie anul trecut, exact cînd Vlad împlinea 17 ani.

 

"Să văd un meci în Ghencea"

Singura şansă de supravieţuire pentru el a rămas transplantul de inimă! Vlad este primul pe listă în cazul în care apare un donator, dar în România, din septembrie anul trecut, nu s-a mai realizat nici un transplant de cord.

Vlad este un fan înfocat al Stelei. Acasă, la Mangalia, şi-a decorat camera în roş-albastru din pasiunea lui pentru cîştigătoarea Ligii Campionilor în 1986. Nici în salonul de la terapie intensivă, de la Spitalul Clinic Judeţean din Tg. Mureş, unde este acum internat, nu lipseşte de pe măsuţă cana şi ceasul cu emblema echipei. Jucătorii Stelei au aflat de suferinţa prin care trece Vlăduţ şi i-au făcut cadou un tricou şi un fanion cu autografele lor.

Ogăraru l-a şi sunat. "Mi-a zis să fiu tare şi că ei toţi sînt alături de mine", spune Vlăduţ, care speră să-şi poată îndeplini marele vis. "Vrea să vadă pe viu un meci în Ghencea. I-a văzut pe stelişti la Constanţa, dar îşi doreşte foarte mult să îi vadă şi în Ghencea. Sper să se întîmple o minune şi să se găsească o inimioară pentru copilul meu", suspină mama.

Banner la meciul cu Oţelul

În momentul în care au aflat de povestea lui Vlăduţ, Ogăraru şi compania au promis că vor încerca să-l ajute pe copil. Cel mai probabil la meciul din acestă seară, contra Oţelului, roş-albaştrii vor afişa un banner prin care îşi arată susţinerea faţă de Vlăduţ.

Are pregătită o inimă artificială

În urmă cu cîteva luni, mai mulţi oameni de afaceri din Constanţa şi Mangalia au strîns bani şi i-au cumpărat lui Vlăduţ din străinătate o inimă artificială, care a costat în jur de 60.000 de euro. "Este ultima variantă la care ne gîndim în acest moment. El are mare nevoie de un transplant de cord. În acest moment fotbalul şi, în primul rînd Steaua, îi dau lui Vlăduţ putere pentru a trece peste acest moment dificil", a spus familia copilului. Vlăduţ are în salonul de la Terapie Intensivă un televizor unde vede toate emisiunile de sport, dar mama sau fratele îi aduc şi ziarele în fiecare dimineaţă.

Mama a vrut să-i facă o surpriză

În urmă cu cîteva zile, mama lui Vlăduţ a venit în Bucureşti pentru a obţine o aprobare de la Ministerul Sănătăţii. Profitînd de faptul că se afla în Capitală, femeia s-a gîndit să meargă la Steaua pentru a-i achiziţiona un cadou băiatului. "Am fost acolo şi toată lumea a fost foarte amabilă. Jucătorii erau la masă şi le-am povestit durerea noastră. Nici nu mă gîndeam că se vor purta aşa frumos cu mine. Gestul lui Ogăraru de a-l suna pe Vlăduţ este unul nemaipomenit pentru băiatul meu", a povestit mama lui Vlăduţ.

Ce este cardiomiopatia dilatativă:

Creşterea inimii în dimensiune şi slăbirea muşchiului (miocardului)

"Toja este preferatul meu din lotul actual. Mi-a plăcut mult şi Rădoi, pentru că făcea ordine, dar eu l-aş fi vrut pe Curtean la echipă"

Vlăduţ Nedelea

Sursa: http://www.gsp.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii