Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, părinți Cum se face înscrierea la creșele de stat din Constanța în 2021! Datele complete

ro

21 Apr, 2021 10:57 5658 Marime text


Informații de ultimă oră legate de înscrierea la creșele de stat vin de la Primăria Constanța!

A fost publicată procedura de înscriere a copiilor în creșele aflate în subordinatea Direcției Generale de Asistență Socială Constanța.

Potrivit autorităților locale, cererile de înscriere se depun online, începând de marți, 4 mai 2021, de la ora 8.00.

Foarte important, reprezentanții instituției atrag atenția asupra faptului că cererile transmise după ora 16.00 sau în zilele nelucrătoare vor fi înregistrate în următoarea zi lucrătoare.

Departajarea cererilor se va face în funcție de punctajul care va fi acordat fiecăreia, în funcțiile de criteriile stabilite, pentru cererile depuse în primele două zile lucrătoare din mai, respectiv 4 și 5 mai, urmând să fie alocate 5 puncte.

Criteriu eliminatoriu, spun autoritățile, este reprezentat de faptul că solicitanții (părinții/reprezentanții legali ai copiilor) trebuie să aibă domiciliul sau reședința în municipiul Constanța.

Listele cu cererile aprobate vor fi afișate pe data de 2 august 2021.

Redăm, în continuare, comunicatul complet remis de Primăria Muncipiului Constanța:


Procedura de înscriere a copiilor în creșele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială Constanța

Pentru anul școlar septembrie 2021 – iulie 2022, înscrierile se vor desfășura în perioada 04.05.2021 – 31.05.2021.

Dosarul de înscriere se depune on-line la adresa: inscriericrese@dgas-ct.ro  începând cu data de 04.05.2021 ora 08:00. Cererile transmise după ora 16:00 sau în zilele nelucrătoare, vor fi înregistrate în următoarea zi lucrătoare.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele documente:
-cererea de înscriere tip;
-copie a actelor de identitate pentru fiecare părinte/reprezentant legal, cu domiciliul sau reședința în Municipiul Constanța;
-copie a certificatului de naștere al copilului pentru care se solicită înscrierea;
-copie a certificatului de naștere pentru frații  minori, unde este cazul;
-adeverințe doveditoare privind locul de muncă (fie că există un contract de muncă în derulare sau un contract de muncă suspendat pentru concediul de creștere a copilului)/frecventarea cursurilor la zi a unei unități de învățământ/decizia anuală de impunere pentru PFA/adeverință de șomaj, pentru fiecare dintre părinți/reprezentanții legali;
-adeverință de la unitățile de învățământ pentru frații care frecventează deja creșa sau frecventează grădinița ori școala situate în apropierea creșei;
-pentru familiile monoparentale se atașează copie a sentinței judecătorești pentru încredințarea minorului/certificat de deces, act notarial care să demonstreze că minorul se află întreținerea părintelui/reprezentantului legal al copilului;
-pentru cazurile sociale se atașează anchetă socială;
-declarație pe proprie răspundere a părintelui/reprezentantului legal cu privire la consimțământul acordat pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

Fiecare cerere de înscriere în creșă, după verificarea documentelor din dosarul de înscriere, primește un punctaj, în urma aplicării criteriilor de departajare.

    Criterii de departajare:

1.Ordinea depunerii cererii de înscriere:
- primele două zile lucrătoare din luna mai  – 5 puncte;
- următoarele 5 zile lucrătoare din luna mai – 4 puncte;
- următoarele 5 zile lucrătoare din luna mai – 3 puncte;
- următoarele 5 zile lucrătoare din luna mai – 2 puncte;
- ultimele zile lucrătoare din luna mai – 1 punct.

2.Vârsta de 2 ani a copilului raportată la luna decembrie a anului în curs:
- septembrie- 10 puncte;
- octombrie- 8 puncte;
- noiembrie- 6 puncte;
- decembrie- 4 puncte.

3.Adeverință doveditoare privind locul de muncă/frecventarea cursurilor la zi a unei unități de învățământ/decizia anuala de impunere pentru PFA/adeverință de șomaj-5 puncte pentru una dintre situații, pentru fiecare părinte.

4.Frați care frecventează deja creșa, sau frecventează grăđinița sau școala situate în apropierea creșei dovedit prin adeverință emisă de unitatea de învățământ- 1 punct.

5.Copii gemeni, tripleți- 1 punct.

6.Familie monoparentală(se atasează sentința judecătorească pentru încredințarea minorului/certificat de deces, act notarial care sa demonstreze ca are în întreținere copilul-5 puncte.

7.Cazuri sociale-se atașează ancheta socială-5 puncte.

Criteriu eliminatoriu :NU se vor lua în calcul cererile părinților/reprezentanților legali care nu au domiciliul/reședința în municipiul Constanța.

Listele cu copiii admiși, în limita locurilor aprobate, se publică pe site-ul instituției și se afișează la sediul Direcției administrare creșe Constanța, în data de 02 august 2021.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii