Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O creșă va fi construită la Valu lui Traian, județul Constanța cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării

ro

13 Jun, 2023 16:49 1359 Marime text
Sursa foto: facebook/.Ministerul DezvoltăriiMinisterul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă 24 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul guvernamental de construire de creșe ”Sfânta Ana”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Cu aceste unități de învățământ antepreșcolar, Ministerul Dezvoltării finanțează, până în prezent, un total de 253 de creșe, dintre care una a fost deja construită și predată autorităților locale, la sfârșitul anului trecut, la Fălticeni.

Astfel, în localitățile Teiuș (jud. Alba), Bran (jud. Brașov), Valu lui Traian (jud. Constanța), Sic (jud. Cluj), Dragomirești (jud. Dâmbovița), Cristuru Secuiesc (jud. Harghita), Ciurea (jud. Iași), Cristești (jud. Mureș), Săbăoani (jud. Neamț), Zănești (jud. Neamț), Bănești (jud. Prahova), Lipănești (jud. Prahova), Crișeni (jud. Sălaj), Jibou (jud. Sălaj), Tufești (jud. Brăila), Scornicești (jud. Olt), Frătăuții Vechi (jud. Suceava), Vama (jud. Suceava) și Zvoriștea (jud. Suceava) va fi construită câte o creșă mică (pentru câte 40 de antepreșcolari), precum și alte 5 creșe medii (pentru 70 de antepreșcolari) în Botoșani, Bonțida (jud. Cluj), Lungulețu (jud. Dâmbovița), Turceni (jud. Gorj) și Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita).

”Prin construcția acestor 24 creșe, creăm 1.110 de noi locuri pentru copiii din aceste localități”, a precizat ministrul dezvoltării.


Ministerul Dezvoltării construiește creșe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării.

În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creșe, prin care vor crește semnificativ locurile din creșele de stat. Creșele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităților publice locale și care va diminua timpul necesar construcției. 

Citește și: 

Atenție, părinți!A fost publicat Ordinul Ministerului Educației pentru înscrierea la grădiniță. Calendarul (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii