Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împăduririle şi deşeurile în atenţia Rovanei Plumb

ro

02 Jun, 2012 02:56 2155 Marime text
raja_rovana_plumb1.jpgMinistrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a discutat joi, la compania RAJA SA, cu reprezentanţii operatorilor de apă şi cu Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, despre problema deşeurilor şi despre cea legată de împădurire.

Nicuşor Constantinescu a vorbit despre probşema deşeurilor, dar şi despre cea privind împădurirea suprafeţelor defrişate ilegal. „Din punct de vedere al judeţului Constanţa, am informat ministrul Mediului cu privire la derularea proiectelor, în primul rând cel privind deşeurile, care este în derulare. Sperăm să urgentăm implementarea acestui proiect foarte important, de gestionare a deşeurilor în judeţul Constanţa", a declarat Nicuşor Constantinescu.

raja_rovana_plumb2.jpgPreşedintele CJC a mai adăugat că România accesează cu greu, din cauza birocraţiei, fondurile de mediu. „I-am solicitat ministrului să ne ajute în deblocare piedicilor care ne stau în cale, inclusiv celor birocratice, prin faptul că se tărăgănează obţinerea avizelor. România este în imposibilitatea de a accesa cât mai repede fonduri europene. Un proiect ce vizează alimentarea cu apă. Acest proiect a avut o valoare cu 111 milioane de euro mai mare, dar guvernarea care a căzut ne-a obligat să restrângem la un sfert de miliard de euro", a conchis Nicuşor Constantinescu. Cât priveşte alocarea de fonduri pentru împădurire, ministrul Rovana Plumb a declarat că Ministerul Mediului şi Pădurilor va analiza înfiinţarea perdelelor de protecţie. „Vrem ca iarna viitoare să nu ne prindă cu şosele care nu pot asigura acea protecţie a traficului. Trebuie să asigurăm condiţii de trafic normal şi iarna", a mai spus Rovana Plumb.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii