Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:10 09 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„El vesteşte-n toata ţara că soseşte primăvara!“ De 1 Martie, la Constanţa, mărţişoare inedite (galerie foto)

ro

28 Feb, 2017 00:00 2453 Marime text
Mărţişoare, broşe, brăţări, pandantive, flori şi decoraţiuni, felicitări, dar şi alte obiecte, toate lucrate manual, pot fi găsite la târgurile deschise în municipiul Constanţa. Ziua de 28 februarie va fi una aglomerată pentru comercianţii de mărţişoare, ale căror tarabe vor fi luate cu asalt de copii, tineri, domni şi doamne. Toţi vor veni pentru a alege mărţişoare speciale, pe care le vor oferi persoanelor dragi.
 
La târgul de la Muzeul de Artă Populară Constanţa se vând mărţişoare din argilă uscată la aer, broderii manuale cu flori, fluturi, buburuze cusute pe pânză, dar şi mărţişoare din lemn pictat sau din sticlă. Artizanii de mărţişoare au scos pe tarabe cele mai frumoase şi inedite creaţii, încercând să aducă în faţa cumpărătorilor obiecte unicat, menite a se adapta la tendinţe, dar care nici să nu se îndepărteze de tradiţie. Însă adevăratul mărţişor nu există fără şnurul alb-roşu, cel care păstrează semnificaţia iniţială.
 
Şi pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Constanţa a fost deschis un alt târg, la care participă zeci de expozanţi, majoritatea cu mărţişoare. Şi pe tarabele lor găsiţi astfel de obiecte, pentru toate gusturile şi buzunarele.
 
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a inaugurat, pe 17 februarie, Târgul de Mărţişor, găzduit până pe 8 martie de Vivo! Constanţa.
 
Tarabe pline cu mărţişoare sunt şi în zona Gării Constanţa. Ambalate frumos, în cutiuţe cu mesaje de primăvară, prinse de bănuţi, broşe, scoici sau flori, mărţişoarele aduc zâmbet, voie bună şi căldură în suflete.
 
Şi preţurile sunt pentru toate buzunarele, acestea pornesc de la 1 lei, dar pot ajunge şi la 20 de lei. Prin urmare, cumpărătorii cu dare de mână pot alege cele mai scumpe mărţişoare, pe care să le ofere mamelor, soţiilor şi colegelor.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii