Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Desfăşurare de forţe şi utilaje la montarea pasarelelor din Mamaia (galerie foto)

ro

15 Apr, 2014 00:00 2757 Marime text
Mai mulţi muncitori lucrau de zor, ieri, la montarea primei pasarele din Mamaia, din dreptul Satului de Vacanţă. La faţa locului se găsesc numeroase utilaje şi două macarale, cu ajutorul cărora urmează să fie ridicate componentele pasarelei pietonale.

Prima pasarelă pietonală care a început să prindă contur este montată chiar în dreptul Satului de Vacanță din Mamaia. Are și un nume sugestiv: „Iahtul“. Pasarela, realizată din lemn și metal, va avea un catarg de aproape 20 de metri, dar și o rampă specială pentru persoanele cu dizabilități. Aceasta va face legătură între piațeta de la Perla și Satul de Vacanță. A doua pasarelă, numită „Năvod și pescăruș“, va fi amplasată în dreptul Cazinoului. Cea de-a treia, numită „Val Retro“, va fi plasată în dreptul hotelului Rex. Acestea sunt trei dintre cele mai aglomerate zone din stațiune, în perioada sezonului estival. În toate cazurile, există o legătură strânsă între denumirea pasarelelor și modul în care fost proiectate.
Lucrările la pasarele au început în luna septembrie a anului trecut, piatra de temelie fiind pusă de primarul Radu Mazăre. Investiția se ridică la aproape 2 milioane de euro. 70 % din bani provin din fonduri europene, iar restul reprezintă contribuția Ministerului Dezvoltării Regionale și a Primăriei Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii