Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:47 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua naţională a bibliotecarului şi Ziua mondiale a cărţii Manifestări şi expoziţii culturale la Biblioteca I. N. Roman din Constanţa

ro

22 Apr, 2013 00:00 1143 Marime text
Cu ocazia Zilei naţionale a bibliotecarului şi a Zilei mondiale  a cărţii şi a dreptului de autor, care sunt marcate pe 23 aprilie, Centrul de Informare Comunitară al Bibliotecii Judeţene I.N.Roman din Constanţa va organiza o serie de manifestări şi expoziţii.

Prima expoziţie, dedicată Zilei naţionale a bibliotecarului, celebrează bibliotecarul şi strădania lui de a oferi fiecărui cititor, zâmbind, cartea dorită. A fost pregătită de bibliograful Ionel Alexe. Cea de-a doua expoziţie, „Cartea – sens al istoriei şi al culturii”, a fost pregătită de bibliografului Anca Angela Dobre şi este dedicată cărţii frumoase din punctul de vedere al laturii sale fizice şi conţine cărţi cu autograf, cărţi vechi, cărţi rare, ediţii de lux din colecţiile bibliotecii. Poate fi vizitată în holul mare al bibliotecii, până la sfârşitul lunii aprilie. A treia expoziţie de documente, „Creativitatea tinerii generaţii”, marchează Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, care se sărbătoreşte pe 26 aprilie şi este dedicată inventatorilor tineri şi maşinăriilor lor minunate. Poate fi vizitată în Sala de Lectură pentru Literatură, etajul 2, până la sfârşitul lunii mai. Responsabilă de eveniment este Carmen Buştiuc, bibliotecar-şef de birou. Printre manifestările găzduite de I.N.Roman se mai numără lecţia demonstrativă „Iniţiere IT pentru şomeri”. Cursanţii vor primi informaţii fundamentale în utilizarea computerului şi a programului Microsoft Office Word. Vor avea loc două sesiuni, prima între orele 13 şi 14, ce-a de-a doua între 14 şi 15. Numărul de locuri per sesiune este de opt persoane.

Invitaţie la o plimbare printre cărţi

Constănţenii pot vizita instituţia, în cadrul evenimentului „Explorează biblioteca Constanţei” pentru bucuria unui drum printre cărţi şi pentru a înţelege mai bine activitatea meticuloasă a bibliotecarilor. Evenimentul are loc marţi, 23 aprilie, între orele 9.00 şi 15.00. Responsabili de eveniment: Adriana Gheorghiu, bibliotecar-şef de serviciu, Carmen Buştiuc, bibliotecar-şef de birou. Filiala nr. 3 „Brătianu” a Bibliotecii Judeţene Constanţa va organiza dezbaterea „Cartea şi lectura”, la care vor  participa elevi şi cadre didactice de la Şcoala Generală Aurel Vlaicu. Masa rotundă va avea loc la sediul Filialei nr. 3 din strada I.C. Brătianu nr. 64, (tel. 0241-627087), între orele 12.00 şi 13.00. Responsabil: Alina Irimiea, bibliotecar. Alte două manifestări  sunt „Donaţie de carte pentru cititori” şi „Audiţii muzicale”, organizate de Mediateca bibliotecii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii