Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au prăznuit Sfânta Maria pacienţii de la Spitalul Judeţean şi de la cel de Boli Infecţioase Societatea Arimex Comexim 2000 SRL le-a oferit o masă de zile mari (galerie foto)

ro

09 Sep, 2013 00:00 2144 Marime text
Supă de pasăre cu găluşti, ciorbă a la grec, piure de cartofi cu friptură din piept de pui la cuptor, pui în sos ostropel, cartofi natur cu pulpe de pui la tavă, sote de legume, dar şi tartă cu brânză de vaci şi stafide şi pizza litoral – sunt doar câteva dintre bucatele servite, ieri, de pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de cei ai Spitalului de Boli Infecţioase.

Tradiţia de a pregăti meniuri deosebite cu ocazia marilor sărbători religioase şi laice a fost respectată şi ieri de conducerea societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, când creştinii au prăznuit-o pe Sfânta Maria. La micul dejun pacienţii celor două unităţi sanitare au servit ceai cu lămâie, margarină Becel (câte o cutie de pacient), un ou fiert, brânză de vaci, salam Victoria, gem şi şuncă presată. Suplimentul a constat din biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural. Prânzul a fost variat, pentru toate gusturile şi a inclus supă de pasăre cu găluşti, ciorbă de pasăre a la grec, ciorbe de legume a la grec, ciorbă de pasăre cu legume, piure de cartofi cu friptură din piept de pui la cuptor, piure de cartofi cu friptură din piept de pui în sos ostropel, piure de cartofi cu aripi pui la tavă, cartofi natur cu pulpe pui la tavă, sote de legume cu friptură porc la tavă, salată de varză alb. La desert, toată lumea a servit tartă cu brânză de vaci şi stafide, dar şi mere coapte. Pentru cină, angajaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit mămăliguţă cu brânză proaspătă de vaci şi smântână, mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, spaghete cu brânză de vaci, macaroane cu brânză telemea, pilaf cu ciuperci şi friptură de pui, pilaf cu ciuperci şi ficăţei în sos de roşii, precum şi pizza litoral. La desert, pacienţii au servit biscuiţi.

Ca de fiecare dată, la cele două cantine au fost ţinute slujbe de sfinţire a hranei, pentru ca aceasta să fie primită cum se cuvine. „În numele tuturor pacienţilor, mulţumim Arhiepiscopiei Tomisului şi inimoaselor echipe Dobrogea SA, Selgros Cash & Carry şi Unilever South Central Europe pentru  grija şi sprijinul permanent acordat. Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi ne rugăm ca bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufleteasca şi spor în cele bune, iar tuturor celor care poarta numele Sfintei Maria le urăm cu drag La mulţi ani!  
Preoţii Cristea Gigi, Ştefan Mircea, Sterpu Radu şi Toma Petre au sfinţit toate bucatele şi s-au rugat atât pentru pacienţi, cât şi pentru toţi binefăcătorii acestui spital. Cu prilejul acestei sărbători, societatea noastră a pregătit 400 de pachete cu friptură de pui la cuptor, pilaf cu ciuperci, salată de varză, mere, apa minerală, chifle, margarină şi biscuiţi, alimente care au fost sfinţite de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, şi împărţite nevoiaşilor din parohia Eforie Nord de către părintele Cojocaru Ciprian”, a declarat administratorul societăţii, Petre Preda.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii