Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată unitatea sanitară, ce afecţiuni tratează şi cum este echipa medicală EVZ.RO - Nicuşor Constantinescu a plecat la celebrul spital Stanford din SUA (galerie foto)

ro

20 Jan, 2014 00:00 3178 Marime text
Potrivit ediţiei on line a cotidianului Evenimentul zilei, surse apropiate de Nicuşor Constantinescu spun că el ar fi plecat deja din ţară, la unul din spitalele Stanford din SUA, printre cele mai bune din lume.
 

Dacă informaţia cotidianului amintit este corectă, trebuie să spunem că Stanford Hospital & Clinics (Spitalul şi Clinicile Stanford) este cunoscut la nivel mondial pentru servicii avansate pentru pacienţi furnizate de medicii şi personalul său, în special pentru tratamentul bolilor rare, complexe, în domenii cum ar fi: îngrijire cardiacă, tratamentul cancerului, neurologie, neurochirurgie, ortopedie, chirurgie şi transplant de organe.
 
Puţină istorie
 
Potrivit paginii oficiale de internet a celebrului spital, în 1858 a fost înfiinţată Facultatea de Medicină din San Francisco, ca departamentul medical al Universităţii Pacificului. În 1882, a fost înfiinţat Colegiul Medical Cooper în cadrul facultăţii de la Colegiul Medical al Pacificului. În 1885 este fondată Universitatea Stanford, care se deschide în 1891. În 1908, Colegiul Medical Cooper este adoptat ca Şcoala de Medicină în cadrul Universităţii Stanford de către Consiliul de Administraţie. În 1959, şcoala medicală, inclusiv laboratoarele, spitalul şi clinicile s-au mutat din San Fransisco în campusul Universităţii Stanford. Spitalul era deţinut în parteneriat cu municipalitatea din Palo Alto. În 1968, spitalul este achiziţionat de Universitatea Stanford şi încorporat în Spitalul Universitar Stanford. Echipa spitalului este formată din 7.936 de persoane, din care 2.136 de cadre medicale, 711 interni şi rezidenţi, 2.154 de asistente şi 141 de infirmiere. Spitalul este autorizat să deţină 613 paturi, din care 67 de paturi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă şi are în doare 49 de săli de operaţie. În anul 2012, au fost internaţi 25.164 de pacienţi, iar 643.186 de pacienţi au primit îngrijiri în ambulatoriu şi 53.908 la urgenţă.
 
„De-a lungul istoriei noastre, am fost pionierii unor progrese medicale care salvează vieţi şi protejează împotriva bolilor. De exemplu, am efectuat cu succes primul transplant uman adult de inima din ţară şi primul transplant de cord-pulmon combinat din lume. Ca parte a Stanford Medicine, Stanford Hospital & Clinici are o relaţie strânsă atât cu Universitatea Stanford - Şcoala de Medicină, cea mai veche şcoală medicală din vestul Statelor Unite, cât şi cu Spitalul de Copii Lucile Packard. Capacitatea Stanford de a oferi servicii de ultimă generaţie este îmbunătăţită prin colaborarea strânsă între aceste entităţi şi prin angajamentul lor reciproc de îngrijire a pacientului”, se arătă în prezentarea de pe site-ul unităţii spitaliceşti americane.
 
Localizare

Stanford Hospital & Clinics este situat la capătul de nord al campusul Universităţii Stanford din Palo Alto, California. Spitalul este la aproximativ 30 de km nord de San Jose şi la aproximativ 65 de km sud de San Francisco. Fântânile şi grădinile din jur oferă o atmosferă liniştitoare pentru pacienţi, familie şi prieteni. În plus faţă de clădirea spitalului, Stanford Hospital & Clinics deţine Centrul pentru Cancer Stanford, clădirea Blake Wilbur, clădirea Boswell, Pavilionul Hoover şi Ambulatoriul de psihiatrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nicusor 20 Jan, 2014 10:25 Daniele, draga, din salariul castigat cinstit ...
  • Daniel 20 Jan, 2014 02:36 Cat costa?? Cine plateste?? Casa de asigurari sociale ?