Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constructia de pe strada George Enescu, reclamata la ISC

ro

15 Jul, 2008 00:00 1163 Marime text
1216062785.jpg

Vecinii sunt decisi sa actioneze in judecata firma Imperial Grup SRL pentru modul in care a ales sa-si ridice constructia de pe strada George Enescu nr. 50

Cotidianul nostru a prezentat in editia de ieri modul defectuos in care Costea Musu isi face o cladire pe strada George Enescu. Daca va aratam ca organizarea de santier nu este semnalizata, asa cum prevede legea, printr-o placuta care sa indice beneficiarul, autorizatia de constructie, obiectul lucrarii, dar si proiectantul, se pare ca mai apar si alte nereguli. "Am inceput lucrarea de doua zile si placuta este data la facut. Inca nu este gata", spunea seful de pe santier, sambata la amiaza. Insa, a ridicat incurcat din umeri atunci cand i-a fost adus aminte ca legislatia prevede ca din prima clipa a inceperii lucrarilor de constructie, placuta trebuie sa fie montata pe santier: "Acum, asta este. Nu o avem inca. Dar ne-o aduc in cateva zile". Chiar daca nu am aflat cu siguranta daca lucrarea are sau nu autorizatie de constructie, ne-am adresat sefului Directiei Judetene de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Constanta (DJCCPCN), Virgil Lungu. Acesta ne-a aratat un document, inregistrat in ianuarie 2007, prin care societatea Imperial Grup SRL era instiintata ca i se da un aviz favorabil numai pentru faza PUD. Beneficiarul era nevoit sa revina la DJCCPCN pentru a mai obtine o aprobare pentru urmatoarele faze, care ar fi dus, in final, la autorizatia de constructie. Insa, Lungu spune ca Imperial Grup SRL nu a mai binevoit sa obtina si celelalte avize, chiar daca, potrivit adresei din 4 ianuarie 2007, zona se afla in regim de protectie sit urban CT-II-s-B-020842, sit arheologic CT-I-s-A-02555 - necropole. In document se mai arata ca "pe terenul in suprafata de 272,3 mp, amplasat pe frontul de NE al strazii George Enescu, in apropierea intersectiei cu bulevardul Mamaia, cu front de 19,05 m, in prezent ocupat cu o locuinta parter, se propune construirea unui imobil D+P+5-6E, cu functiune de birouri, cu arhitectura contemporana, acoperire in terasa, cu suprafata construita la sol de 196,5 mp". Acum vine o intrebare simpla: daca pentru constructie nu a fost emis avizul in cauza ce se mai poate face acum, cand urmele istoriei ar fi putut fi distruse?

Fara acord de la vecini

Dupa cum observam, actul vorbeste de sase etaje, si nu de doar cinci asa cum declarasera la sfarsitul saptamanii trecute constructorii aflati pe santier. De altfel, documentul sefului Directiei Judetene de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Constanta mai prezinta si cateva conditii puse de catre institutie beneficiarului Imperial Grup SRL: "etajul 5 va fi retras din planul fatadei laterale, se vor prelua repere orizontale de la imobilul D+P+3 existent alaturat, parterul va fi vitrat, oferind o imagine interesanta la nivel pietonal, amenajarile pentru accese se vor face in limita proprietatii private". De asemenea, se spune foarte clar ca proprietarul viitoarei cladiri trebuie sa revina pentru avizul DJCCPCN cu proiectul in faza PAC, cand se vor pune si conditii legate de protejarea patrimoniului arheologic. O alta informatie interesanta este faptul ca arhitectul care a pornit proiectul, a parasit, dupa un timp, "barca Imperial Grup", din cauza neintelegerilor pe care le-a avut cu Musu. Se pare ca atat beneficiarul cat si SC Venkal Grup SRL, societatea constructoare, nu au vrut sa respecte proiectul arhitectului in ceea ce priveste fundarea imobilului. Fundatia este mai adanca decat ar trebui si, astfel, pot fi periclitate casele vecine. Saparea de subzidire se poate face, conform legii, numai cu acordul proprietarilor vecini. Insa, Costea Musu nu a crezut de cuviinta sa obtina acordurile celor care locuiesc in vecinatate. De altfel, vecinii au facut deja o plangere in acest sens catre Inspectoratul de Stat in Constructii si ameninta ca daca situatia nu se va remedia si nu va intra in normal vor face o plangere penala impotriva firmei Imperial Grup SRL. Constructorul Venkal Grup este o firma cu sediul pe strada Varful cu Dor. Din actionariatul ei fac parte Gheorghe Vlad si Vasile Funda. Imperial Grup SRL are sediul in comuna tulceana Vasile Alecsandri si ii are ca actionari pe Adam si Costea Musu. Firma are ca obiect principal de activitate comertul cu ridicata al bauturilor.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii