Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Congresul regional al Martorilor lui Iehova, desfășurat online. Tema anului – „Puternici datorită credinței!”

ro

02 Jul, 2021 00:00 5399 Marime text
 
  • În 2021, Martorii lui Iehova țin congrese în 240 de țări și teritorii, în peste 500 de limbi
Pentru al doilea an consecutiv, din respect pentru viață și sănătate, Martorii lui Iehova au anulat peste 6 000 de congrese ce ar fi trebuit să se desfășoare în diverse incinte din 240 de țări și teritorii de pe întregul pământ. Și în 2021, ei își vor ține congresele la fel ca anul trecut, on-line, în peste 500 de limbi.
 
În 2020, din cauza pandemiei, congresele Martorilor lui Iehova s-au ținut pe tot globul, inclusiv în România, on‑line. A fost pentru prima dată în ultimii câțiva ani, când Martorii din județele Tulcea și Constanța s-au întrunit virtual, și nu în Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța.
                                                            
Tema congresului regional al Martorilor lui Iehova din acest an este „Puternici datorită credinței!”. În România, programul congresului se va putea urmări și în cele patru limbi majore vorbite aici: română, maghiară, rromani și limbajul semnelor românesc. Întrucât riscul îmbolnăvirilor este în continuare ridicat, congresul va putea fi descărcat sau urmărit doar on-line. Se preconizează o asistență de aproximativ 45.000 de persoane în România. Timp de șase weekenduri din lunile iulie și august, publicul larg este invitat să li se alăture Martorilor cu această ocazie istorică.
 
Suferința emoțională și însingurarea sunt sentimente dureroase pe care pandemia de COVID-19 le-a adâncit în inima tuturor. Din acest motiv, astfel de evenimente îi ajută pe oameni să se simtă mai puțin singuri, fiind alături de semenii lor care le înțeleg cu adevărat durerea sufletească.
 

Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova din România, a declarat următoarele: „Credința i‑a dat putere comunității noastre să facă față pandemiei. Tot credința ne va uni în continuare, chiar dacă deocamdată doar virtual. Zeci de mii de oameni vor urmări în România un program spiritual cu un mesaj puternic, înălțător”.

 

Pentru Ion Cristinel Vlădescu, în vârstă de 36 de ani, care locuiește în Tulcea, congresul va fi un eveniment deosebit.

El a spus: „Pentru a face față vremurilor în care trăim avem nevoie de multă putere. Congresul ne va întări credința în promisiunile lui Dumnezeu și, cu siguranță, vom fi mai puternici și mai bucuroși știind că Dumnezeu ne poartă de grijă!” George Marin, un tânăr de 12 ani din Constanța, s-a exprimat astfel: „Mi-ar plăcea mult să putem merge fizic la congres pentru a lega noi prietenii și a cunoaște frați din alte orașe sau culturi. Totuși, chiar dacă acest lucru nu este posibil anul acesta, aștept congresul cu nerăbdare”.

 
Cei care doresc să vadă programul pot accesa jw.org sau diferite platforme de streaming, precum ROKU TV sau Apple TV. Programul este gratuit și accesibil tuturor. Mai jos sunt prezentate detalii privind datele când programul va fi postat online.
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii