Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centralizarea licitaţiilor aţâţă spiritele Secretarul de stat Raed Arafat, supărat pe Dănuţ Căpăţînă

ro

28 Feb, 2013 21:43 3614 Marime text
capatana_Dan_Capatana.jpgDirectorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, a declarat că a răspuns acuzaţiilor Ministerului Sănătăţii. „Eu nu fac polemici cu Ministerul Sănătăţii prin intermediul presei. Am trimis azi (n.r. ieri) răspuns la minister. Dacă Raed Arafat vrea să-l facă public o poate face", a spus Dănuţ Căpăţînă.

Reamintim că ieri, Ministerul Sănătăţii a trimis un comunicat de presă în care publică o scrisoare a secretarului de stat Raed Arafat adresată managerului Spitalului Judeţean Constanţa. „În urma declaraţiilor dumneavoastră, conform cărora emiterea ordonanţei Ministerului Sănătăţii privind achiziţiile centralizate pentru unităţile medicale cu paturi s-a făcut fără consultare publică, vă anunţ că informaţia pe care aţi făcut-o publică este una eronată, care dezinformează opinia publică. (...)

capatana_Raed_Arafat_111.jpgVă precizăm că Ministerul Sănătăţii a respectat toate procedurile legale înainte de aprobarea respectivei ordonanţe de urgenţă. Astfel, înainte de a fi aprobată în Şedinţă de Guvern, Ordonanţa de Urgenţă privind achiziţiile centralizate a fost postată pe site-ul Ministerului Sănătăţii la capitolul Transparenţă decizională. Vă rugăm respectuos, domnule manager, să nu mai transmiteţi declaraţii eronate în presă. Vă asigurăm că prin procedura achiziţiilor centralizate, se urmăreşte, pe lângă schimbarea variaţiilor de preţ şi asigurarea continuităţii în achiziţionarea produselor şi serviciilor, calitatea uniformă a produselor şi serviciilor, dar şi gestionarea eficientă a resurselor financiare alocate şi obţinerea unui preţ de achiziţie scăzut. (...) A acuza fără dovezi şi cu rea intenţie Ministerul Sănătăţii pentru măsura privind achiziţiile centralizate înainte de a-i vedea efectele pozitive denotă faptul că se doreşte, în mod intenţionat, dezinformarea opiniei publice fără a oferi niciun argument clar şi rational. De asemenea, vă comunicăm că procedura de achiziţii centralizate este susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În speranţa că v-am răspuns la întrebările ridicate în mass-media, aşteptăm de la dumneavoastră să aveţi o comunicare corectă şi transparentă fără a acuza fără dovezi ministerul", se spune în comunicatului de presă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii