Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:22 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA Constanța despre eliberarea avizului de forţă majoră - vreme nefavorabilă

ro

10 Jan, 2017 13:04 1418 Marime text
Având în vedere avertizările meteorologice şi codurile instituite pe raza judeţului Constanţa, din perioada 06.01.2017 şi până în prezent,  precum şi fenomenele meteorologice extreme ce au afectat activitatea multor agenţi economici, le reamintim firmelor constănţene că există posibilitatea solicitării unui aviz de forţă majoră, menit să exonereze de răspundere contractuală partea care invocă evenimentul de forţă majoră şi care nu şi-a îndeplinit sau nu-şi poate îndeplini, total sau parţial, obligaţiile asumate prin contract, faţă de partenerul contractual.
 
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa are atribuţia exclusivă de a aviza cazurile de forţă majoră, în raza judeţului Constanţa. Până la acest moment,  s-au înregistrat numeroase solicitări, primite din partea agenţilor economici.

Deosebit de important este ca agenţii economici, afectaţi de evenimentul de forţă majoră, să notifice partenerilor contractuali, existenţa forţei majore, ce împiedică executarea totală sau parţială a obligaţiilor contractuale, în termenul stipulat în contract sau, în absenţa unei astfel de prevederi, într-un termen rezonabil de la declanşarea forţei majore, urmând ca ulterior să prezinte avizul de forţă majoră eliberat de CCINA Constanţa.

Pentru consultanţă, în ceea ce priveşte documentaţia necesară, puteţi contacta Direcţia Juridică şi Arbitraj, din cadrul CCINA Constanţa, tel: 0241.619854, fax: 0241.619454, e-mail: office@ccina.ro.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii