Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidat la funcţia de rector, profesorul Sorin Rugină „Universitatea Ovidius reprezintă unitate, onoare şi competenţă“ (galerie foto)

ro

09 Apr, 2014 00:00 3611 Marime text
Doctorul Sorin Rugină, şeful de secţie Boli Infecţioase II din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, şi-a depus, ieri, la Biroul electoral, candidatura pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius. Însoţit de staff-ul său compus din trei generaţii, şi anume vicepreşedintele Senatului şi decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, prof. univ. dr. Ion Botescu, prof. univ. dr. Mihai Gîrţu şi lect. univ. dr. Alexandru Bobe, Sorin Rugină a precizat că „Universitatea Ovidius are nevoie de un nou suflu“.
„În această zi frumoasă de primăvară, împreună cu echipa mea, am depus candidatura pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius. Am alături o echipă de oameni valoroşi, cărora le pasă de soarta Universităţii. Cred că Universitatea Ovidius are nevoie de un nou suflu. Proiectul meu managerial se numeşte «Arc peste timp. Punct şi de la capăt». Candidez pentru că pot face un arc peste timp cu momentul înfiinţării Universităţii. Atunci instituţia noastră s-a creat în condiţii deosebite, care au permis consolidarea unei echipe unite şi dedicate.

Universitatea s-a dezvoltat armonios, dar au intervenit momente neplăcute. Consider că trebuie să readucem în atenţia tuturor Universitatea Ovidius şi spiritul de echipă. Trebuie să refacem imaginea universităţii. Instituţia noastră este un brand, o elită pentru municipiul Constanţa. Alegerile sunt un pas înainte. Trăim o nouă etapă în viaţa universitară. Senatul s-a implicat şi a creat, în acest sens, cadrul legal pentru desfăşurarea alegerilor“, a declarat prof. Sorin Rugină.
Cât priveşte staff-ul său, profesorul Sorin Rugină a precizat că acesta are reprezentanţi din trei generaţii. „Am în spate o echipă puternică, care şi-a dat mâna, deoarece la alegerile precedente au fost în tabere diferite. Competiţia va fi pe proiectele de management. Îmi asum responsabilitatea de a crea o echipă, responsabilitatea de a readuce universitatea în competiţiile naţionale şi internaţionale. Dacă voi câştiga alegerile, realizarea planului meu managerial «Arc peste timp. Punct şi de la capăt» va aduce imediat rezultate pozitive. Universitatea Ovidius reprezintă unitate, onoare şi competenţă“, a mai spus profesorul Sorin Rugină.

Reamintim că pe data de 7 aprilie şi-au depus candidaturile prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, medic şef al Clinicii Medicină Internă I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi prof. univ. dr. Ana Rodica Stăiculescu, de la Facultatea de Drept. Potrivit calendarului oficial aprobat de Senatul Universităţii Ovidius, depunerea candidaturilor pentru funcţia de rector a debutat luni, 2 aprilie, şi se va încheia joi, 10 aprilie. Între 11 aprilie şi 9 mai, este programată campania oficială de promovare a candidaturilor, pe 12 mai fiind anunţate alegerile pentru desemnarea rectorului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dan 09 Apr, 2014 08:32 Vancea si Botescu il sustin pe Rugina