Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baietelul lui Cosmin Pascovici a invins cancerul

ro

22 Apr, 2009 12:16 1966 Marime text
Ionela şi Cosmin Paşcovici trec printr-o perioadă bună din toate punctele de vedere, iar băieţelul lor, Denis, se însănătoşeşte pe zi ce trece. De aceea, în câţiva ani, cei doi soţi se gândesc să mai facă un copilaş, de data aceasta dorindu-şi să fie fetiţă.

De mai bine de câteva luni, soarele a răsărit pe strada soţilor Cosmin şi Ionela Paşcovici. Fiul lor, Denis în vârstă de 4 ani, a început să-şi revină, să ia în greutate şi să pronunţe din ce în ce mai bine cuvintele.

Au trecut mai bine de trei ani de când băieţelul fotbalistului de la UTA Arad, Denis, a fost diagnosticat cu tumoare pe creier. Chiar dacă, la un moment dat, doctorii nu-i mai dădeau şanse de izbândă, astăzi, băieţelului se simte din ce în ce mai bine şi părinţii se gândesc, ca pe viitor, să-i facă un frăţior sau o surioară. "Cosmin s-a mutat la Arad, însă eu şi Denis rămânem, deocamdată, la Constanţa, căci în momentul de faţă nu e nimic sigur la Arad. Am hotărât că până la vară nu are rost să ne mutăm cu totul acolo.

Mai mult, la Arad nu găsesc medicii de care Denis are nevoie şi nici psihoterapeuţi, să facă terapie. În prezent, Denis urmează mai multe tratamente. Unul este prescris de către medicii din Franţa, este vorba despre un tratament cu elemente de calciu şi vitamina D, care va dura şase luni, urmând ca în iunie să mergem să facă mai multe teste. În funcţie de rezultate vom vedea dacă vom continua cu acest tratament sau dacă va fi nevoie să-l schimbăm. De altfel, Denis merge la psiholog zi de zi.

La început, specialistul a lucrat cu el segmentul comportamental, mai exact l-a învăţat să răspundă la comenzi, să recunoască şi să asocieze obiectele, într-un cuvânt să socializeze. De ceva vreme, fac tot felul de jocuri, pictează, joacă fotbal şi au diferite activităţi. Mă bucur că de trei ori pe săptămână lucrează împreună cu încă un copil şi mai socializează cu el, în restul zilelor merge singur. E un fel de grădiniţă, dar singur, fără colectiv", povesteşte Ionela Paşcovici.

"Vrem să se obişnuiască cu alţi copii"

Soţia fotbalistului de la UTA Arad, Ionela Paşcovici, ne-a dezvăluit că este posibil ca din toamnă băieţelul să meargă la grădiniţă:

"La început va sta maximum o oră acolo. Eu nu-l voi însoţi, tocmai pentru ca el să se poată obişnui cu copiii. Mă gândesc să-l dau la grupa mică pentru că are multe de recuperat şi în plus nu ştiu cum va reacţiona, dacă va vrea să stea cu cei de seama lui. În plus, la grupa mică, nu au foarte multe activităţi, mai mult se joacă".

Denis ar putea avea o soră

Ionela a dezvăluit în exclusivitate pentru Click! că, pe viitor, vrea să mai facă un copil. "Mai aşteptăm puţin să crească Denis, să ne înţelegem bine cu el şi apoi normal că ne dorim să mai avem un copil. Dar va trebui să mă mut acolo unde e şi Cosmin, căci singură nu mă pot descurca cu doi copii. Sunt conştientă că va fi foarte greu. Atât eu, cât şi soţul meu ne-am dori o fetiţă", a conchis doamna Paşcovici.

Sursa: http://www.click.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii