Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunțul ministrului Lia Olguța Vasilescu despre salariile bugetarilor. Legea se va vota marți. Ce se va mai stabili marți. Detalii interesante

ro

03 Jun, 2017 06:32 18193 Marime text
Lia Olguța Vasilescu a venit cu precizări în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, privind legea salarizării, care se va vota marți și care va intra în vigoare de la 1 iulie 2017.

Ministrul Muncii a precizat că aproximativ 60% dintre salarii vor avea creșteri și mai mari de 100%, iar aproximativ 3% dintre salarii vor scădea.


„Legea salarizării se va vota marți în Comisie, a mai rămas un singur articol important din această lege, articolul 37, care se referă la aplicarea acestei legi, cum se va face etapizat și trebuie să așteptam ca în aceste zile câte au mai rămas până marți, Ministerul de Finanțe să-și facă toate calculele, pentru a ne spune cu exactitate de la 1 ianuarie ce categorii de bugetari vor intra cu măriri, obligatoriu toți cu 25%, dar posibil să fie sănătatea și educația cu mai mult. Asta o să ne spună finanțele și de asemenea ce categorii  de bugetari vor intra chiar de la 1 iulie cu majorări salariale. De asemenea, aș vrea să fac precizarea că miercuri se va vota în plenul Camerei Deputaților la votul  final. Legea trebuie să intre în vigoare de la 1 iulie, nu există niciun articol care să poată fi declarat neconstituțional de către Curte și nici nu cred că sunt motive serioase ca președintele Klaus Iohannis să o întoarcă înapoi la Parlament. Oricum suntem pregătiți să o trecem rapid, ca să putem să o aplicăm rapid. Aproximativ 60% dintre salarii vor avea creșteri și mai mari de 100%, este vorba de salariile care la ora actuală sunt foarte mici, în jurul salariului minim pe economi, iar de scăzut vor scădea aproximativ 3% dintre salarii, deoarece erau atât de mari, încât ceilalți bugetari nu puteau să le prindă din urmă, nici măcar în anul 2022, chiar dacă aveau o creștere progresivă a salariului. Este vorba de salarii care sunt în jurul a 12 .000 și chiar mai mari până la 20.000, dacă le vom lăsa așa disfuncționalitățile ar continua șu după anul 2022”, a declarat Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu pentru Punctul de întâlnire.

Syrsa text: Antena3
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii