Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legislația privind acordarea concediului medical, modificată. Cele mai importante schimbări

ro

02 Aug, 2021 00:00 1694 Marime text
  • Concediul medical va putea fi eliberat doar pentru patru zile calendaristice, dacă certificatul este acordat de medicul de familie
  • Dacă incapacitatea temporară de muncă a salariatului se menține, în ciuda tratamentului urmat sau a investigațiilor efectuate, va putea fi eliberat un concediul medical în continuare în limita a șapte zile
 
Începând cu data de 1 august, regulile acordării concediului medical s-a modificat. Potrivit unui ordin comun al Ministerului Sănătății  și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, concediul medical pentru incapacitate temporară de muncă (pentru boli obișnuite) va fi acordat, în cel puțin două etape, prima dintre ele neputând depăși patru zile calendaristice, dacă certificatul este acordat de medicul de familie.
 
Ordinul comun nr. 1.398/728/2021, publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial, aduce mai multe modificări legislației privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate. Una dintre ele vizează modul în care vor fi acordate concediile medicale.

Concediul medical va putea fi eliberat doar pentru patru zile calendaristice, dacă certificatul este acordat de medicul de familie, sau în limita a 15 zile calendaristice, dacă este oferit de medicul de specialitate din ambulatoriu.
 
Dacă incapacitatea temporară de muncă a salariatului se menține, în ciuda tratamentului urmat sau a investigațiilor efectuate, va putea fi eliberat un concediul medical în continuare în limita a șapte zile, dacă este semnat de medicul de familie, sau pentru maximum 30 de zile, dacă este eliberat de medicul de specialitate.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii