Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au câştigat cel mai mare turneu al anului Fetele de la Phoenix Constanţa, victorie de senzaţie cu Ştiinţa Bucureşti la baschet 3 la 3 (galerie foto)

ro

18 Jul, 2018 00:00 2719 Marime text
Echipa feminină Phoenix Constanţa a dat lovitura la cel mai mare turneu al anului din circuitul naţional de baschet 3×3 Sport Arena Streetball, Raiffeisen Bank Băneasa Streetball, găzduit de Băneasa Shopping City.
 
În formula Bianca Fota, Mădălina Geleriu şi Cristina Badi, fetele de la Phoenix Constanţa au produs o surpriză de proporţii în finală, învingând cu 12-9 Ştiinţa Bucureşti, marea favorită, chiar şi în condiţiile în care i-au lipsit două componente de bază, Gabriela Mărginean şi Sonia Ursu. „Victorie Phoenix Constanţa, contra experimentatelor jucătoare de lot naţional şi 3x3, componente ale Ştiinţa Bucureşti (Ancuţa Stoenescu, Gabriela Irimia şi Ana Ferariu), cu coş în ultima secundă de joc! Suntem mândri de fetele noastre si le ţinem pumnii mai departe, aşteptându-le victorioase la Constanţa, pentru noul sezon 2018-2019 la Liga Naţională“, este mesajul celor de la Phoenix Constanţa. Până în finală, echipa constănţeană a trecut cu brio de Olimpia Braşov, Universitatea Cluj, CSM Târgovişte, CSM Oradea şi Agronomia Bucureşti.
 
Finala circuitului naţional este programată la Oradea, pe 18 şi 19 august 2018, iar, până atunci, din Sport Arena Streetball 2018 mai sunt de disputat patru etape: Rm. Vâlcea şi Piatra Neamţ (ambele în 21-22 iulie), Ploieşti şi Timişoara (ambele în 28-29 iulie). Fetele de la Phoenix au înregistrat rezultate valoroase şi la Streetball 3X3 Sibiu, unde, în aceeaşi formulă ca la Raiffeisen Bank Băneasa Streetball, a disputat finala mare.
 
Evoluţii foarte bune şi pentru sportivii de la Phoenix născuţi în anii 2006 şi 2007, care, în grupa repartizată de Federaţia Română de Baschet la Festivalul de mini-baschet de la Mangalia, au înregistrat cijnci victorii şi patru înfrângeri în nouă meciuri. „A fost un turneu cu meciuri bune şi adversari pe măsură. Le mulţumim sportivilor participanţi şi părinţilor, pentru susţinerea, cu trup şi suflet, a echipei la fiecare meci“. Componenţa echipei de mini-baschet este următoarea: Daniel Chiratcu, Cristian Chiratcu, Matei Cismilianu, Denis Cioară, David Nazâru, Peter Oprea, Taha Ismail, Darin Gavrilă, Paul Maisler, Richard Jurcă şi Andrei Vlădulescu. 
 
Sursa foto: Facebook (Phoenix Constanţa)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii