On Plonge, restaurantul „inrudit" cu salvamarii (document)
On Plonge, restaurantul „inrudit" cu salvamarii (document)
				                   
				                   
				                
							
							 16496
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						
							
On Plonge SRL este
administrată de controversatul, fost scafandru, Gheorghe Oancea
Restaurantul
On Plonge este foarte cunoscut în
oraş. Probabil datorită vechimii şi locului în care este amplasat, exact
pe
digul din Portul Tomis. Clădirea este mare, în formă de val, să se 
potrivească
cu zona şi specificul restaurantului. Poţi sta la parter, unde arată ca o
cantină, care îmi inspiră un restaurant ieftin. La etaj se schimbă 
treaba. Sunt
foarte multe geamuri, aşa că priveliştea este minunată. Vezi golful, 
cândva
plin de yachturi, şi ţâşnitoarea pusă în mijlocul apei. E foarte 
relaxant şi
liniştitor. Poţi sta şi pe terasă atunci când este cald. Este plăcut să 
mănânci
ceva la un metru de mare, dar deranjant din cauza maşinăriilor care 
construiesc
noua Marină Tomis. Am auzit o grămadă de zvonuri despre mâncare, cum că 
se
întâmplă lucruri dubioase prin bucătărie, cum că produsele sunt vechi, 
dar am
mâncat de multe ori acolo şi nu am păţit nimic. Dacă acele zvonuri sunt
adevărate, cred că ţine şi de norocul fiecăruia. Recomand cu căldură 
rechinul
(nu prea contează dacă e în ciorbă sau prăjit) şi rapana (melci de 
mare). Cea
din urmă se spune că este afrodisiacă, aşa că sunt mai multe motive 
pentru care
este folositoare. Servirea este foarte bună. Ospătăriţele roiesc ca 
nişte
albine în jurul tău şi majoritatea chiar ştiu să-ţi explice diferite 
lucruri
din meniu. Nu toţi suntem cunoscători de minunăţiile ascunse în apă şi 
preparate
în bucătăria lor. Când ajung la preţuri, totul se duce spre şi mai bine.
Nu
cred că găseşti astfel de preţuri într-un alt restaurant, cât de cât 
decent,
din oraş. O masă pentru două persoane, cu felul întâi, felul doi şi ceva
de
băut, nu depăşeşte 60 - 70 de lei. Costă 4 lei o cafea, ciorba porneşte 
de la 5
lei, iar dacă nu vrei să încerci peştele sau fructele de mare, poţi 
mânca o
pizza cu 14 - 15 lei. Ce îţi poţi dori mai mult ? Un raport calitate - 
preţ
excelent. Mai există şi On Plonge Jr., restaurant amplasat într-o zonă 
la fel
de frumoasă, în Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, dar despre care nu 
am auzit
lucruri foarte bune.
Societatea pe care
funcţionează restaurantul este On Plonge SRL şi este administrată de
controversatul, fost scafandru, Gheorghe Oancea. Mai este implicat în 
Shark
SRL, Plonge Prest SRL, Plonge SRL, Mobitom SA, firmă cu puternice 
legături cu
primarul Radu Mazare, câştigătoare a numeroase licitaţii publice. 
Aceasta nu
este singura afacere care leagă numele Oancea de cel al lui Mazăre. Este
acţionar şi în Five Holding SA, proprietară a magazinului Brick, despre 
care se
spune că este „afacerea lui Mazăre". Pe lângă toate acestea, este 
preşedintele
Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din 
România.
Aşa cum aşchia nu sare departe de trunchi, copiii lui Oancea deţin 
restaurantul
La Cetate din parcul Tăbăcăriei, de lângă Ţara Piticilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
					Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					

															
														
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
					