Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Dolce Vita si bonul blestemat (document)

ro

15 Jun, 2010 00:01 16754 Marime text
cap_6.jpgRestaurantul are specific italian şi este situat pe bulevardul Mamaia nr. 271, vis-a-vis de Colegiul Tehnic Energetic.

Despre interior nu sunt prea multe de spus. Este mic, destul de înghesuit şi miroase mai tot timpul a mâncare. Eu nu pot rezista mult într-un astfel de loc, oricât de frumos ar fi acel miros.

Pe terasă se schimbă situaţia. Este mare, răcoroasă, multă verdeaţă şi flori, mese încăpătoare şi scaune confortabile, o mică fântână arteziană în mijloc şi videoproiector pentru pasionaţii de fotbal.

la_dolce_vita_2.jpgMâncarea este excelentă, în special pizza şi pastele. Sunt printre cele mai bune preparate de acest fel din tot oraşul. Dar au un mare minus. Sunt exagerat de scumpe şi porţiile sunt mici. Eu nu mănânc mult de fel, dar La Dolce Vita trebuie să comand cel puţin două porţii de paste pentru a mă sătura.

Au ei printre cele mai bune mâncăruri din oraş, dar şi cele mai mici porţii la un preţ mare, 20 de lei pentru un pumn de paste şi cam tot atât pentru o pizza.

Servirea nu este nici rea, dar nici bună. Dacă nu sunt mulţi clienţi în restaurant, poţi primi comanda într-un timp relativ bun, dar dacă este aglomerat se schimbă treaba, aştepţi mult şi bine până un ospătar îşi face timp de tine.

Şi ajungem la nota de plată. Deja mă stresează enorm subiectul ăsta. Ei sunt obligaţi prin lege să emită bon fiscal fiecărui client. Înţeleg că nu vor să plătească taxe pentru a avea un profit mai mare, dar deja e nesimţire. La Dolce Vita nu mi s-a dat niciodată bon fiscal fără să cer. Îmi ajunge doar o bucată de hârtie pe care scrie ce am consumat şi cât costă, iar apoi este aruncată la coş. Bani la stat pauză. Şi, mai mult decât atât, în momentul în care soliciţi bon fiscal, cel puţin femeia din bar, îţi aruncă o privire de parcă i-ai cerut să dea o fugă să cumpere casa de marcat, să o fiscalizeze şi să-ţi dea acea bucăţică de hârtie blestemată.

la_dolce_vita_3.jpgEste un loc frumos, în special terasa, au o mâncare excelentă, dar păcat de modul în care îşi tratează clienţii. Probabil unul dintre cele mai importante lucruri dintr-un restaurant.

Firma Ten's Group SRL se ocupă de La Dolce Vita, fiind administrată de Nicoleta Terzi şi soţul acesteia, Stelian Terzi, fiul lui Nicu Terzi, cunoscutul om de afaceri ce administrează, împreună cu soţia sa, Terasa Colonadelor.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Agamita Dandanache 15 Jun, 2010 08:18 Sunt tare curios daca mai au sobolani pe terasa. Ce e drept am fost acu citiva ani cind nu prea era amenajata terasa si am avut parte de un mic spectacol de dresura cu sobolani care isi faceau numaru la trapez. Cit despre GARDA FINANCIARA vad mai mereu ca il SORCOVESTE pe dl. TERZI ba prin piata Uniri unde mai are un FAST FOOD sau pis pis pe ici colo. De sa TRAIASCA BINE toata lumea si noi pe linga ei.