Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragoș Iulian Tudoran pierde la Curte procesul pentru daunele solicitate Statului Român (MINUTA)

ro

08 Jan, 2024 17:00 737 Marime text
  • În cauză, afaceristul a solicitat 500.000 de euro daune morale și 500.000 de lei daune materiale de la Statul Român, după ce a fost anchetat și judecat, dar în final achitat definitiv în Dosarul Portul.
După ce au amânat verdictul timp de mai multe săptămâni la rând, judecătorii Curții de Apel Constanța au respins astăzi, 8 ianuarie 2024, apelul omului de afaceri constănțean Dragoș Iulian Tudoran pentru acordarea daunelor morale de către Statul Român.
 
Decizia a fost luată în dosarul cu indicativul 8403/118/2021, cauză în care afaceristul a solicitat 500.000 de euro daune morale și 500.000 de lei daune materiale de la Statul Român, după ce a fost anchetat și judecat, dar în final achitat definitiv în Dosarul Portul.
 
Dragoș Iulian Tudoran solicită astfel în proces repararea prejudiciilor pe care le-au cauzat erorile judiciare comise în cazul său în urma anchetei Direcției Naționale Anticorupție cunoscută generic drept Dosarul Portul.
 
Astăzi, 8 ianuarie 2024, judecătorii Curții de Apel au ajuns însă la concluzia că apelul pentru admiterea acțiunii sale este nefondat și l-au respins ca atare.
 
Iată minuta deciziei de azi a Curții de Apel:
 
„Respinge ca nefondat apelul formulat. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Constanța“.
 
La Curtea de Apel, dosarul s-a aflat în atenția completului AC8, format din magistrații Ionela Diana Faur și Felicia Mirela Marcu.
 
Decizia de azi a Curții de Apel poate fi atacată în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României.
 
Recursul poate fi declarat în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
În primă instanță, cererea sa a fost respinsă de Tribunalul Constanța ca prescrisă, dar avocații afaceristului au declarat apel, ce a fost astăzi respins de judecătorii Curții.
 
Potrivit Registrului Comerțului, numele lui Dragoș Iulian Tudoran se regăsește în prezent în firma Dolce Vita Administrare SRL, în trecut afaceristul figurând și în Mermatex SRL Constanța și în Symbiana Administration SRL, din Eforie Nord, ambele firme fiind radiate acum.
 
Despre Dolce Vita Administrare SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 8 ianuarie 2024, Dolce Vita Administrare SRL a fost înființată în 2007, are sediul social în Năvodari, pe strada D4, nr. 48 și se ocupă de administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract.
 
Asociații Dolce Vita Administrare SRL sunt Dragoș Iulian Tudoran (90%) și Dănuț Mihai (10%), iar de administrarea societății se ocupă Mihail Liviu Iordan.
 
În 2022, societatea a declarat doi angajați, profit aproape 60.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 125.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Licitații Constanța
Firma unui fost comandant al IPJ Constanța, contract adjudecat cu alte societăți de la Primăria Lumina (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii