Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDMR are cinci propuneri pentru deconcentrate Banias

ro

29 Jan, 2010 02:04 1964 Marime text
cap_5.jpgDupă ce miercuri, preşedintele UDMR, Marko Bela, a susţinut că până la finele săptămânii viitoare trebuie să se definitiveze negocierile referitoare la împărţirea funcţiilor de deconcentrate în teritoriu, şi liderul PD-L, Mircea Banias şi cel al UDMR-ului, Francisc Paloşi au promis că se vor întâlni pentru discuţii în perioada următoare.

După mai multe zile de tergiversare a discuţiilor privitoare la felul cum vor renunţa PD-L-iştii în favoarea UDMR-iştilor la unele funcţii de conducere din deconcentrate, se pare că într-un final acestea ar putea avea loc cât se poate de curând. După cum a susţinut liderul democrat-liberalilor constănţeni, tratativele vor avea loc abia după ce la nivel central se va încheia protocolul de înţelegere: „Acum două zile, când am vorbit cu colegii mei la Bucureşti nu se încheiase nimic. Probabil protocolul va fi validat acum, sâmbătă, la Colegiul Director de la Poiana Braşov. Şi poate împreună cu colegii ceilalţi, preşedinţi de organizaţie vom stabili şi calendarul negocierilor", a susţinut preşedintele Banias. Cât despre subiectul amânării întâlnirii cu Paloşi, Mircea Banias a susţinut că l-a aşteptat şi încă îl aşteaptă pe la discuţii. Fără însă a-l fi contactat până acum în acest sens: „Eu nu am nicio problemă în a discuta cu Paloşi, el este un om politic versat cu experienţă".

udmr_-_ferenc_palosi_online.jpgAmândoi aşteaptă acelaşi telefon

De cealaltă parte, Paloşi susţinea ieri, că şi el aşteaptă acelaşi lucru, un telefon de la Banias pentru a stabili o întâlnire: „Eu l-am aşteptat pe dânsul să mă contacteze, nu mi-am permis să-l sun dat fiind faptul că este liderul unui partid mare şi nu poate fi oricând deranjat", a explicat Paloşi lipsa sa de reacţie vizavi de acest aspect.

Până când cei doi se vor întâlni, Paloşi ne-a declarat că ieri, urma să se prezinte la Bucureşti, la conducerea centrală, cu lista de propuneri pentru a se vedea unde este nevoie de oameni. „Lista nu este finalizată şi până acum nu sunt mai mult de patru - cinci persoane. Nu sunt 40 de propuneri aşa cum se vehicula la un moment dat prin presă. Nu e vorba că nu sunt oameni, dar nu pot să pun de exemplu un constructor pe locul pe care ar trebui să-l ocupe un medic", a concluzionat Paloşi. Acesta a susţinut în schimb că o să încerce să-l contacteze el pe Banias.

În ceea ce priveşte numărul de propuneri pe care UDMR-iştii le au pentru unele instituţii deconcentrate din municipiu, Banias a apreciat că în cazul în care s-ar face calculele şi s-ar vedea câte posturi le-ar reveni după rezultatele obţinute la alegeri, UDMR-iştii nu ar trebui să aibă pretenţii la nici un post.

După cum a declarat liderul Marko Bela, în majoritatea judeţelor s-au încheiat deja protocoalele de colaborare şi a dat ca termen limită pentru finalizarea negocierilor dintre organizaţiile PD-L şi UDMR la nivel judeţean lunea viitoare. Acesta a apreciat că „partenerii de coaliţie să fie prezenţi în toate domeniile conform ponderii lor". Acesta a precizat că la momentul când s-a făcut negocierea deconcentratelor s-a ţinut cont de domeniile în care au specialişti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii