Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:26 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion(USR) “PSD caută să-şi reactiveze baroni locali şi tot felul de personaje dubioase pentru alegerile locale din acest an”

ro

06 May, 2020 00:00 2860 Marime text

Parlamentarii PSD nu încetează să batjocorească principiile democrației și normele etice, susține parlamentarul USR, Stelian Ion.

“PSD forțează adoptarea unei legi care îi scapă pe baronii locali de incompatibilitățile și conflictele de interese constatate de ANI sau justiție, astfel încât aceștia să poată candida nestingheriți la alegerile locale din 2020. Vor să confere și mai multă putere polițiștilor, introducând o așa-numită ”prezumție de legalitate”. Astfel, ar putea fi prezumate ca fiind realizate în mod legal toate activitățile exercitate de un polițist în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor și îndatoririlor de serviciu, precum și actele prin care acestea sunt constatate. Iar dovada contrară va fi realizată doar prin administrarea probei cu martori sau înscrisuri. Acest proiect este opera lui Florin Iordache, Niculae Bădălău, Paul Stănescu și Alfred Simonis”, explică deputatul USR de Constanșa.

Astfel în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor o lege care să-i scape pe aceştia de incompatibilitățile și de conflictele de interese constatate de ANI sau de justiție. Iar comisia a dat raport de adoptare, validând explicațiile deputatului Nicolicea și ignorând punctul de vedere al ANI. Cel mai probabil vor încerca adoptarea legii la ședința de miercuri, avertizează Stelian Ion.

“Dacă va fi votată, vom strânge semnături pentru contestarea ei la Curtea Constituțională pentru că nu putem accepta ideea că unii indivizi își fac legea pentru a scăpa de sancțiuni și pentru a candida pentru niște funcții pentru care sunt nedemni”, a conchis deputatul constănțean, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii