Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:47 29 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR) - „Copiii noştri nu trebuie să facă autostopul pentru a merge la şcoală!“ (documente)

ro

02 Aug, 2019 00:00 798 Marime text
Încă din luna aprilie, imediat după semnalul de alarmă tras de Asociaţia Elevilor din Constanţa, deputatul USR de Constanţa Stelian Ion i-a comunicat Ecaterinei Andronescu, ministrul Educaţiei, că Guvernul din care face parte pregăteşte o măsură legislativă care va afecta drepturile şi interesele elevilor din întreaga ţară (http://www.cdep.ro/interpel/2019/i2314B.pdf). Interpelarea poate fi consultată şi în secţiunea „Documente”.
 
„În laboratoarele PSD «dospea» ordonanţa de urgenţă care a eliminat transportul judeţean de persoane din sfera serviciilor publice, acesta urmând a fi reglementat doar ca activitate comercială (OUG nr. 51/2019). Doamna Andronescu a răspuns întrebărilor mele tardiv, sec şi evaziv (http://www.cdep.ro/interpel/2019/r2314B.pdf). Răspunsul la interpelare poate fi vizualizat în secţiunea „Documente”.
 
Iar Ministerul Educaţiei, în ciuda solicitărilor venite din partea asociaţiilor elevilor şi copiilor, nu s-a implicat în amendarea proiectului ordonanţei de urgenţă, declinându-şi orice competenţă în acest sens, din motive formale şi birocratice. Prin modul în care este concepută, măsura tinde să elimine dreptul elevilor la transport judeţean gratuit, redus sau decontat, aşa cum acesta este consacrat de litera şi spiritul Legii educaţiei naţionale. Este evident că lipsa acestor facilităţi va duce la creşterea ratei abandonului şcolar care, oricum, atinge cote alarmante în România.
 
Este inadmisibil ca elevii noştri să fie puşi în situaţia de a face autostopul pentru a merge la şcoală! Dreptul la învăţătură este unul fundamental, consacrat de Constituţie. Iar statul este obligat să găsească acele pârghii şi măsuri care să permită tuturor copiilor României să beneficieze de şanse egale la educaţie. OUG nr. 51/2019 este o piedică în calea dreptului la educaţie. De aceea, USR consideră că se impune abrogarea imediată a acestei ordonanţe”, apreciază deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.
 
Sursa foto: http://www.business24.ro/
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii