Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Stelian Ion, președintele USR Constanța „Chițac a dat undă verde defrișărilor și în parcul Tăbăcărie"!

ro

07 Dec, 2023 13:07 1440 Marime text
După ce, timp de trei ani, a tratat spațiile verzi cu indiferență totală, ba chiar a masacrat zeci de pomi sănătoși de pe bulevardele principale, iată că Vergil Chițac a dat undă verde defrișărilor și în parcul Tăbăcărie, susține deputatul USR Stelian Ion.
 
„Primarul cu pensie specială a intrat în campanie electorală și vrea musai ca în pragul alegerilor să se poată lăuda că a reabilitat două parcuri importante din oraș (Tăbăcărie și parcul de la Gară).

Pentru asta, o suprafață întinsă de câteva mii de metri pătrați de pe malul lacului, încărcată cu pomi, a fost distrusă, zeci de arbori fiind tăiați. Nu știm de ce! Chițac nu comunică.
 
Primarul trebuia să vină în fața constănțenilor, să prezinte o situație clară și detaliată a arborilor din parc, ce ar trebui și ce nu ar trebui tăiat și, mai ales, de ce. Însă, așa cum a demonstrat-o în repetate rânduri, Vergil Chițac mai întâi taie și distruge, îi acuză pe constănțeni că sunt plini de ură, că nu au răbdare și că nu înțeleg, apoi se ascunde la Eforie.
 
În proiectul de regenerare a spațiului verde din parcul Tăbăcărie (HCL nr. 234, din 30.05.2022), necesitatea intervenției este motivată prin „nevoia îndeplinirii obligației de asigurare a unui minim de 26 mp de spațiu verde/locuitor, salvarea florei și faunei amenințate prin deteriorarea ei“.

Primarul Chițac înțelege să pună în practică acest proiect prin defrișarea unei suprafețe întinse de arbori sănătoși.
Registrul Local al Spațiilor Verzi nu a fost nici până acum adoptat, iar faptul că primarul refuză în continuare să facă acest demers, este o dovadă că preferă să taie pomii și să distrugă spațiile verzi din Constanța după bunul plac.
 
În repetate rânduri, am prezentat situația dezastruoasă în care a ajuns parcul Tăbăcărie și am militat pentru reabilitarea lui, precum și importanța pe care această oază verde o are pentru orașul nostru, însă modul în care primarul Chițac a ales să înceapă lucrările reprezintă un real motiv de îngrijorare. Am depus deja o sesizare la Garda de Mediu Constanța, pentru că lucrurile nu trebuie să rămână așa!", transmite președintele USR Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marian 07 Dec, 2023 21:34 Dacă te-ai fi plimbat in Parcul Tăbăcăriei imediat după cele două furtuni din decembrie 2023, ai fi observat că zeci de copaci au fost doborâți de vântul de 150 km pe oră. Mulți au fost smulși cu tot cu rădăcină chiar dacă erau copaci sănătoși.
  • OXXO 07 Dec, 2023 13:15 Abia astept alegerile.