Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:34 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Redevine PNL Constanţa o forţă politică în judeţ? Se vor responsabiliza liberalii după votul de duminică?

ro

28 May, 2019 00:00 892 Marime text
„PNL Constanţa redevine forţa politică a judeţului Constanţa care va putea răsturna PSD, iar încrederea electoratului ne va responsabiliza şi mai mult“, au transmis liberalii constănţeni prin vocea liderului lor.
 
„Constanţa a predat cea mai frumoasă lecţie a democraţiei, arătând că îi pasă şi că vrea o adevărată schimbare. O prezenţă covârşitoare la urne, care deschide judeţului noi orizonturi politice. Scrutinul de ieri ne-a arătat că încrederea constănţenilor în echipa PNL este foarte mare şi ne bucură faptul că am reuşit să câştigăm votul atâtor concetăţeni, pe care ne angajăm să nu-i dezamăgim. Constanţa nu mai este o enclavă baronială roşie, iar ăsta este meritul fiecărui cetăţean care a mers la vot pentru o Românie mândră şi onestă, pentru o Justiţie independentă”, a declarat preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.
 
Liderul liberal constănţean le-a mulţumit organizaţiilor locale din judeţul Constanţa, primarilor liberali, consilierilor locali şi judeţeni, membrilor şi simpatizanţilor PNL, care s-au mobilizat exemplar şi au reuşit să obţină acest scor extraordinar pentru PNL.
 
Potrivit numărătorii paralele realizate de partide în cele 210 secţii din municipiu, cele mai multe voturi la nivelul municipiului Constanţa au revenit Alianţei USR PLUS, care a reuşit să facă scor în Constanţa - USR - 35,41%. Pe locul al doilea s-au clasat liberalii, cu 21,35% din voturile valabil exprimate, şi abia pe locul al treilea cei de la PSD, cu 17,7%. PMP a reuşit să obţină 10,21%, iar PRO România - 7,9%. ALDE nu a reuşit să treacă pragul nici la Constanţa. Partidul lui Tăriceanu nu a trecut de genunchiul broaştei - 4,2%. 

Vă reamintim că la Constanţa prezenţa la vot la europarlamentare a  fost de 56,33%, respectiv 148.340 de persoane. La nivelul judeţului Constanţa, după numărătoarea voturilor din 552 de secţii de votare (dintr-un total de 556), rezultatele sunt următoarele:  PNL - 26,30%, USR-PLUS - 26,29%, PSD - 18,66%, PRO România - 7,24%, PMP - 9,44%, UDMR - 0,61%, ALDE - 3,70%, Peter Costea - 1,02%, George Simion - 1,63%, Gregoriana Tudoran - 1,71%.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii