Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rasplata intoarcerii lui Mazare Ponta il vrea pe Nicusor Constantinescu aproape

ro

23 Feb, 2010 03:50 2435 Marime text
cap_4.jpgDupă un week-end agitat, noul lider al social-democraţilor, Victor Ponta, a declarat într-o intervenţie la Realitatea TV, într-un duplex cu primarul Radu Mazăre, că în ciuda faptului că Nicuşor Constantinescu nu a obţinut postul de vicepreşedinte, el va fi unul dintre oamenii pe care îi va ţine în preajma echipei sale de conducere a PSD-ului

Ideea delegaţilor constănţeni social-democraţi plecaţi la Congres să-l facă preşedinte pe şeful lor, Radu Mazăre, s-a schimbat la faţa locului, în tandem cu un alt prieten de-al lor, Miron Mitrea. S-au hotărât să-i fie alături mult mai tânărului Victor Ponta, în speranţa că sprijinul celor doi, la un moment dat, va fi recompensat. Dacă nu prin funcţii, întrucât Mazăre a declarat că nu doreşte funcţie în schimbul susţinerii, măcar printr-o apropiere.

constantinescu_nicusor_congres.jpgÎn ciuda faptului că niciunul dintre cei doi constănţeni aspiranţi la vicepreşedinţia PSD-ului, Nicuşor Constantinescu şi Nicolae Moga, nu au reuşit să întrunească numărul necesar de voturi pentru a accede la conducere, se pare că, în cele doar câteva ore de la finalizarea numărării voturilor, Ponta s-a şi gândit să le întoarcă serviciile celor care l-au ajutat. Acesta nu a specificat în ce structuri îi va coopta pe cei care i-au fost aproape, însă a declarat tranşant că îi va ţine aproape. De la Constanţa, doar prim-vicepreşedintele PSD Nicuşor Constantinescu a fost nominalizat în privinţa susţinerii, în detrimentul celuilalt coleg al său, Nicolae Moga. Pe lângă preşedintele CJC, au mai fost menţionaţi Constantin Nicolescu, Dumitru Buzatu, Gheorghe Bunea Stancu şi Florin Cârciumaru.

Cât despre aşteptările pe care le au de la noua echipă de la Bucureşti, speranţele celor de la Constanţa, chiar dacă voturile aduse în contul lui Ponta nu au fost foarte multe, doar 37, par să fie mai multe, cu toate că Mazăre a dat asigurări că nu îşi doreşte nimic. I-a solicitat, în schimb, noului său şef „să aibă mai mult sânge, să fie mult mai combativ, să ia deciziile mult mai repede, să fie mult mai ferm, să le vorbească mai mult oamenilor despre problemele României, să vorbească pe limba lor".

Se aşteaptă, probabil, şi mai multă prietenie cu cei de la Constanţa şi mai mult sprijin în condiţiile în care se ştie că vechea colaborare cu fostul lider Mircea Geoană nu a fost una dintre cele mai bune relaţii.

„Eu nu sunt bolnav după funcţii, dacă aş fi fost nu aş fi renunţat la candidatură", s-a disculpat primarul constănţean, la emisiunea de duminică seara.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nimiceschi 23 Feb, 2010 11:54 Nu-l dam pe Nicusor pana nu aflam unde a disparut "arhitectul" Nimenirschi.Este o valoare pentru partid? Atunci avansati-l si pe Nicucusor poate scapam de el cum am scapat si Nimenirschi.