Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect. Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, centru internaţional multicultural. Finanţarea, asigurată de Guvernul României

ro

25 Dec, 2018 00:00 1923 Marime text
În 2019 se doreşte transformarea Universităţii „Ovidius“ Constanţa în Universitatea Internaţională Multiculturală. Demersurile au fost începute pe parcursul acestui an, iar proiectul urmează să fie depus pe masa premierului Viorica Dăncilă, după cum susţine senatorul PSD de Constanţa Nicolae Moga. Acest proiect ar face parte din pachetul de valorificare a preluării de către ţara noastră a  preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2019.
 
Universitatea „Ovidius“ ar urma astfel să devină un centru internaţional multicultural din România, după modelul Universităţii Multiculturale şi Internaţionale Libere de la Bruxelles.
 
Principalul argument în sprijinul acestei propuneri este faptul că municipiul Constanţa este cel mai mare oraş din întreaga Dobroge şi din Regiunea de dezvoltare Sud-Est, emblemă a litoralului românesc, port al ţării la Marea Neagră şi unul dintre cele mai importante din Europa, prin profilul sau turistic, posedă o capacitate mare de spaţii de cazare pentru profesorii şi studenţii veniţi din ţară din străinătate.
 
Deja la Universitatea „Ovidius” din Constanţa învaţă aproximativ 1.200 de studenţi străini, are o tradiţie de deschidere internaţională, asigurată de profesori colaboratori în programe internaţionale, cu predare în limba străină, profesori de limbi străine şi clasa Confucius, cu predare în limba chineză.
 
Senatorul PSD Nicolae Moga spune că, în acest moment, conducerea universităţii trebuie să structureze şi să definitiveze acest proiect la începutul anului viitor şi să-l înainteze Guvernului spre aprobare prin HG.
 
„Transformarea Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) în Universitatea Multiculturală Internaţională vine în întâmpinarea programului de guvernare care sprijină internaţionalizarea universităţilor româneşti, prin creşterea calităţii, dezvoltarea tuturor programelor de studii în limbi străine (turcă, tătară, arabă, ebraică, engleză, franceză etc.) pentru formare profesională”, susţine parlamentarul constănţean. Acesta a adăugat că, după aprobarea acestui proiect, Executivul urmează să-l susţină şi din punct de vedere financiar.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii