Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Năvodari plantează peste 900 de brazi, molizişi pini

ro

25 Nov, 2010 00:00 1646 Marime text

La propunerea primarului Nicolae Matei, pentru a înfrumuseţa oraşul cu ocazia sărbătorilor de iarnă, administraţia locală năvodăreană a achiziţionat prin negociere directă 932 de arbori - pini, brazi, molizi -, direct de la Romsilva, la cele mai mici preţuri.

În această iarnă, năvodărenii vor avea un motiv în plus să se bucure. Întreg oraşul va fi împânzit de brăduţi de toate soiurile, care vor da culoare oraşului în cea mai frumoasă perioadă a anului. Primăria a reuşit să achiziţioneze brazii cu 70.000 de lei, sumă în care a intrat şi transportul şi plantarea tuturor arborilor. În total, vor fi 350 de brazi, 450 de molizi şi 132 de pini.
În toate cartierele se vor amenaja spaţii speciale unde aceştia urmează să fie plantaţi. În cursul zilei de ieri, în Parcul Central din oraş şi pe străzile Constanţei, Taşaul, Pescăruşului, Pescarului, Mării, Tineretului şi Sănătătii au fost deja plantaţi 180 de arbori, dintre care 80 de brazi canadieni şi 100 de brazi româneşti.

Acţiunea urmează să fie finalizată în aproximativ două săptămâni, ceea ce înseamnă că arborii verzi vor fi admiraţi în perioada sărbătorilor de iarnă.Proiectul de plantare a copacilor în oraş nu se opreşte aici. În primăvară, alţi arbori de sezon vor fi aduşi la Năvodari în cadrul campaniei "pentru mai mult verde".Reprezentanţii primăriei le cer asociaţiilor de proprietari şi locuitorilor să protejeze şi să contribuie la îngrijirea arborilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii