Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:03 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele interimar al organizaţiei municipale a ALDE Constanţa, Daniel Learciu susţine că nu se denunţă protocolul PSD-ALDE

ro

12 Mar, 2017 21:02 4079 Marime text
Noul preşedinte interimar al organizaţiei municipale ALDE Constanţa, Daniel Learciu face lumină în aşa zisul scandal izbucnit după şedinţa Delegaţiei Permanente a ALDE de la Constanţa. 

Acesta a declarat pentru ZIUA de Constanţa că în data de 24 februarie în şedinţa biroului permanent teritorial al ALDE Constanţa s-a decis în unanimitate ca pentru data de 12 martie să fie convocată şedinţa Delegaţiei Permanente. Au fost anunţaţi preşedinţii de organizaţii, preşedintele şi cei 8 vicepreşedinţi din Biroul Municipal Constanţa, primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, precum şi parlamentarul Mircea Banias. De la şedinţa de astăzi au lipsit trei preşedinţi de organizaţii judeţene, de la Tuzla - Florin Micu, de la Eforie - Emil Banias şi de la Medgidia - Valentin Vrabie, precum şi senatorul Mircea Banias. 

Şedinţa ce a avut loc astăzi a avut cvorum, fiind prezenţi 34 dintre cei 43 consilieri locali şi judeţeni şi a fost perfect statutară. 

Mai mult, pentru a nu exista posibilitatea de contestaţie a participat şi secretarul general al ALDE de la nivel naţional, Nicolae Nasta, căruia i-a revenit misiunea de a verifica toate condiţiile statutare. 

În şedinţa de astăzi au fost analizate mai multe puncte aflate pe ordinea de zi. Printre acestea s-au aflat nemulţumirile referitoare la activitatea din judeţ, dizolvarea biroului permanent municipal condus de George Fulina, din cauza eşecului de la alegerile locale, precum şi retrragerea sprijinului politic a lui Emil Banias care nu a avut niciun candidat la alegerile locale de la Eforie. În plus acestuia i s-a reproşat şi lipsa de activitate din cadrul CJC unde este consilier judeţean. Prin retragerea sprijinului politic Emil Banias rămâne fără mandatul de consilier judeţean. 

Nu în ultimul rând, Daniel Learciu a declarat pentru ZIUA de Constanţa că nu s-a pus niciun moment problema denunţării protocolului ALDE - PSD. Acesta a precizat că sunt probleme în judeţ, mai exact la Hârşova unde PSD a iniţiat strângerea de semnături pentru demiterea primarului Viorel Ionescu de la ALDE. S-a format o comisie de negociere din care fac parte Daniel Learciu şi Viorel Ionescu penrtu a rezolva această problemă. 

Pe de altă parte, Mircea Banias rămâne în continuare preşedinte la organizaţia judeţeană ALDE Constanţa, cu toate că în cadrul şedinţei de astăzi a primit un vot de blam pentru că nu ar fi gestionat situaţia din partid. 

Daniel Learciu a mai precizat că situaţia de la Constanţa este cunoscută la nivel naţional, iar în următoarea perioadă se va demara procedura pentru organizarea alegerilor la toate nivelurile. Pentru moment doar la nivelul municipiului Constanţa s-a schimbat conducerea.  

Ce avere are Daniel Learciu

Conform declaraţiei de avere, Daniel Dumitru Learciu a primit moștenire o cotă parte dintr-o casă în municipiul Constanța și mai are un apartament, tot în municipiul reședință de județ, care i-a fost donat. Când vine vorba despre deplasări, acesta le efectuează la volanul unui autoturism Kia, fabricat în anul 2012. Averea vicepreședintelui CJC din partea ALDE cuprinde ceasuri estimate la 2.500 de euro și bijuterii în valoare de 2.500 de euro.
 
Dumitru Daniel Learciu a obținut, în decembrie anul trecut, 296.500 lei din vânzarea unui apartament situat în Constanța. Însă, capitolul „Datorii” din document este plin de informații. Vicepreședintele CJC are de lichidat până în anul 2031 două credite bancare însumând 92.000 de euro. De remarcat este și faptul că Learciu a împrumutat de la două persoane fizice 119.000 euro și, deși termenele scadente pentru achitare împrumuturilor erau anul 2013 și anul 2015, sumele respective rămân în declarația parafată recent de Learciu.
Totul „se petrece” în contextul în care veniturile familiei Learciu în anul fiscal precedent au fost de 4200 de euro și 106.859 lei.
O privire aruncată pe declarația sa de interese ne confirmă că vicepreședintele CJC este asociat la SC Sabina Construct SRL. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi: 

Ce spun Banias, Vrabie, Fulina şi Tucan despre ședința delegației permanente a ALDE Constanţa

Valentin Vrabie - „Merg la Tariceanu. Daca girează conducerea cu Learciu, Tucan, Chiru şi Babu, plec din ALDE“

Daniel Learciu, ales președinte interimar al filialei municipale ALDE Constanța. Anton Mangiurea, secretar general, a fost exclus din partid (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii