Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:22 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! Ce spun Banias, Vrabie, Fulina şi Tucan despre ședința delegației permanente a ALDE Constanţa

ro

12 Mar, 2017 20:19 2264 Marime text
După şedinţa delegaţiei permanente a ALDE Constanţa, senatorul Mircea Banias, preşedinte,Valentin Vrabie,vicepreședinte ALDE birou național şi George Fulina, președinte organizatia municipală, au transmis un comunicat în care au declarat că această așa zisa ședința a fost convocată ilegal și nestatutar, de către persoane care nu au nicio calitate in cadrul biroului executiv teritorial.

Redăm comunicatul transmis de către cei trei:
De altfel, aceasta convocare nu a fost asumată de niciun membru al partidului. Menționăm ca, in conformitate cu statutul partidului și cu normele tranzitorii, delegațiile permanente se constituie ulterior primelor alegeri interne, respectiv după congresul partidului care urmează sa se desfășoare in cursul anului 2017. De asemenea, orice astfel de convocare trebuie făcută de către președintele organizației teritoriale. 
Toate "deciziile" comunicate presei sunt nule de drept și nu pot produce niciun fel de efect.
Așa zisa denunțare a protocolului de colaborare PSD-ALDE demasca adevăratele nemultumiri și frustrări ale participanților la aceasta întâlnire, ale unor oameni care nu au avut niciodată rezultate in alegeri și care nu pot accepta că la Constanta și la nivel național colaborarea dintre cele doua partide se desfășoară in foarte bune condiții.
Membrii și militantii de buna credință ai ALDE, cei care au dus greul campaniilor electorale de anul trecut, știu ca este absurd sa se pună in discuție dizolvarea celor mai performante filiale, respectiv Constanta și Medgidia, singurele care au înregistrat un progres de la alegerile locale la cele parlamentare. Nu putem ignora faptul ca așa zisa ședința a fost "condusă" de către persoane fără nicio calitate in organizație, cu grave probleme de imagine și chiar de natura penală.
Așadar, ne delimitam de acțiunile diversioniste ale organizatorilor acestei întruniri și anunțam, pe aceasta cale, ca cei vinovați de grave abateri de la statul partidului vor suporta consecințele faptelor lor.
În altă ordine de idei, dorim sa va informam ca, in cadrul ședinței biroului politic teritorial de vineri, 10 Martie 2017, s-a decis organizarea de alegeri in cadrul filialei, începând de jos in sus, mai exact comune, organizații orășenești, municipale și Organizația județeana, ulterior urmând sa se organizeze congresul partidului.

Contactat telefonic, Jean Paul Tucan a declarat pentru ZIUA de Constanţa că şedinţa Delegaţiei Permanente a ALDE Constanţa a fost organizată conform Statutului. La aceasta au participat două treimi din preşedinţii organizaţiilor din judeţ, consilieri locali, aproximativ 100 de persoane. Au lipsit doar primarul de la Medgidia şi Mircea Banias. Referitor la declaraţia: „Toate "deciziile" comunicate presei sunt nule de drept și nu pot produce niciun fel de efect” - Tucan a declarat că aceasta este parerea celor trei care semneaza comunicatul si aceasta nu poate fi mai presus decat opinia celor 100 de participanti de la Delegatia Permanenta de astazi.

În ceea ce priveşte așa zisa denunțare a protocolului de colaborare PSD-ALDE , primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu, a declarat că se va forma o echipa de negociere ALDE-PSD. Acesta a mai precizat că ALDE vrea rezolvarea problemelor din teritoriu, adunate şi nediscutate.

„Colegii de la PSD nu au ascultat solicitarile noastre sau Banias nu a stiut sa le ridice. Nu se rupe pur si simplu protocolul ci se vor pune condiții PSD sa le rezolve problemele” – a declarat pentru ZIUA de Constanţa Viorel Ionescu, membru în comisia ALDE la negocierile cu PSD

UPDATE! ORA: 21.00

Daniel Learciu a declarat pentru ZIUA de Constanţa că nu s-a pus niciun moment problema denunţării protocolului ALDE - PSD. Acesta a precizat că sunt probleme în judeţ, mai exact la Hârşova unde PSD a iniţiat strângerea de semnături pentru demiterea primarului Viorel Ionescu de la ALDE. S-a format o comisie de negociere din care fac parte Daniel Learciu şi Viorel Ionescu pentru a rezolva această problemă. 

Citeşte şi: 

Valentin Vrabie - „Merg la Tariceanu. Daca girează conducerea cu Learciu, Tucan, Chiru şi Babu, plec din ALDE“

Daniel Learciu, ales președinte interimar al filialei municipale ALDE Constanța. Anton Mangiurea, secretar general, a fost exclus din partid (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii