Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa strânge semnături pentru montarea de limitatoare de viteză în dreptul grădiniţei din Horia, aflată pe drumul judeţean

ro

11 Jun, 2019 00:00 1175 Marime text
Liberalii constănţeni au strâns semnături pentru soluţionarea unor probleme cu care se confruntă comunitatea din comuna Horia. Una dintre problemele semnalate de cetăţeni şi care ar trebui rezolvată de autorităţile judeţene priveşte montarea de limitatoare de viteză în dreptul grădiniţei aflate pe drumul judeţean, reducând astfel riscul de accidente pentru cei mici. De asemenea, trecerile de pietoni de lângă această grădiniţă sunt prost semnalizate şi nu există noţiunea de presemnalizare, obligatorie în astfel de cazuri.
 
Totodată, în urma sesizărilor venite din partea localnicilor, liberalii vor solicita administratorilor drumului ca pe raza localităţii Horia să fie interzis tranzitul vehiculelor de mare tonaj, pentru a preveni distrugerea locuinţelor sătenilor, care se află în vecinătatea drumului judeţean.
 
„Stând de vorbă cu cetăţeni din toată comuna, care s-au plâns că se cutremură casele când trec camioanele încărcate prin localitate, chiar dacă stau şi la zeci de metri de DJ 223, este clar că e nevoie să se facă ceva. Singura excepţie propusă de noi este ca autovehiculele aparţinând localnicilor şi societăţilor comerciale care activează pe raza comunei să fie exceptate de la interdicţie. Oamenii au fost foarte receptivi şi interesaţi de această iniţiativă, având în vedere că am strâns peste 120 de semnături în doar câteva ore, dintr-o populaţie totală (şi reală) de aproximativ 750 de cetăţeni”, a subliniat consilierul judeţean PNL Bogdan Bola, care a luat parte la strângerea de semnături.
 
Menţionăm că, de la finalul săptămânii trecute, PNL are un nou preşedinte al Organizaţiei Horia, în persoana consilierului local Nicolae Ioniţă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii