Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa îl somează pe Decebal Făgădău să ajusteze tarifele din contractul cu Polaris M Holding şi să îşi asume răspunderea pentru situaţia creată (galerie foto)

ro

02 Oct, 2017 00:00 2921 Marime text
Conducerea PNL Constanţa a explicat, ieri, într-o conferinţă de presă, votul de abţinere al aleşilor locali liberali din şedinţa de Consiliu Local cu privire la hotărârea prin care urma să se aprobe ajustarea tarifelor, dar şi o tranzacţie judiciară între firma de salubrizare Polaris M Holding şi Primăria Constanţa.

​Prin încheierea tranzacţiei, Polaris renunţa la penalităţi de 91 de milioane de euro, bani câştigaţi în instanţă, cu condiţia ca Primăria să achite suma de 14 milioane de euro, stabilită de magistraţi în urma unei expertize judiciare.
 
Preşedintele PNL, deputatul Bogdan Huţucă, spune că aleşii PNL au dorit să respecte legea. „Un vot împotriva acestui proiect de hotărâre de Consiliu Local era un vot care îndatora constănţenii peste orice limită, condamna Constanţa la subdezvoltare, omora servicii publice din cadrul Primăriei. Un vot pentru această hotărâre era un vot de ilegalitate, pentru că această hotărâre, aşa cum a fost documentată, nu ducea la îndeplinire dispozitivul unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile şi nu ar fi făcut altceva decât să facă CL complice alături de toţi care au contribuit la situaţia creată“, a detaliat liderul liberalilor constănţeni.
 
Conducerea PNL solicită primarului Decebal Făgădău respectarea şi punerea în executare a hotărârii judecătoreşti din 2012 privind actualizarea tarifelor. „Îl somăm pe primarul Decebal Făgădău cu privire la două aspecte: să pună în aplicare hotărârea judecătorească din anul 2012 - să procedeze la actualizarea tarifelor şi să iasă public şi să îşi asume răspunderea pentru situaţia creată“, a mai spus Huţucă, cel care s-a angajat să răspundă afirmativ la o invitaţie din partea edilului-şef al Constanţei, dacă aceasta va exista, pe acest subiect.
 
Vă reamintim că, în situaţia în care, în procesul ce are loc între Primăria Constanţa şi Polaris M Holding, instanţa va decide în favoarea ultimei menţionate, municipalitatea riscă să intre în insolvenţă. Liberalii consideră că situaţia este determinată de lipsa de responsabilitate a departamentelor din cadrul Primăriei, a coordonatorilor din cadrul acestor departamente, a fostului primar, Radu Mazăre, şi a actualului primar, Decebal Făgădău, care au refuzat să pună în aplicare hotărârea judecătorească din anul 2012, definitivă şi irevocabilă.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, după votul de vineri din Consiliul Local Municipal, administratorul unic al societăţii Polaris M Holding, Eduard Martin, a precizat, într-o postare adresată constănţenilor, că toţi banii pe care îi va recupera de la municipalitate vor fi donaţi comunităţii, prin intermediul unei fundaţii.

Citeşte şi:

Reacţia lui Eduard Martin, administrator unic al Polaris M Holding, ca urmare a şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa privind tranzactia judiciară dintre Polaris M Holding şi Primăria Constanţa

Consiliul Local Constanţa a decis să nu aprobe tranzacţia judiciară cu Polaris M Holding şi să continue procesul la Curtea de Apel Iaşi (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii