Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii de Constanta ar putea influenta principalele comisii

ro

16 Dec, 2008 02:17 1314 Marime text

matei_bratianu_1.jpgDeputaţii şi senatorii tomitani au preferinţe diferite în privinţa domeniilor în care ar putea activa

Pentru a da randament maxim şi, totodată, pentru a lucra într-un domeniu de care au habar şi care le place, demnitarii de la malul mării şi-au „dezvăluit" opţiunile privind comisiile de specialitate din care ar dori să facă parte.

Constantin Chirilă a declarat că ar dori să facă parte dintr-o comisie care i se potriveşte cel mai bine, dat fiind domeniul său de activitate anterior câştigării funcţiei şi a experienţei dobândite, în speţă Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. Colega sa de partid şi de Cameră, deputatul Maria Stavrositu, optează, în principal, pentru Comisia de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Dacă aici nu va fi cooptată, ea ar prefera fie Comisia economică, reformă şi privatizare, fie pe cea pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.
Zanfir Iorguş, după ce a finalizat trei mandate de primar al municipiului Mangalia, a ajuns direct în Parlamentul ţării, ca deputat al Colegiului 5. Când vine vorba despre preferinţele sale în materie de comisii de specialitate, Iorguş a declarat că şi-a exprimat opţiunea de a face parte fie din comisia de administraţie publică ori cea de industrii şi servicii. „Rămâne să fim validaţi mâine (n.r. astăzi) şi să se stabilească exact componenţa comisiilor. Nu depinde de ceea ce vrem noi, ci de cum se va stabili de către cei abilitaţi. Noi ne-am exprimat doar opţiunea", a conchis democrat-liberalul Zanfir Iorguş.

Comisia buget, finanţe, bănci - cea mai dorită

Mihai Lupu şi-a menţinut ideea susţinută în campanie, referitoare la comisia din care va face parte: „Eu prefer comisia de industrie, dezvoltare şi privatizare, deoarece experienţa dobândită în atâţia ani de activitate în domeniu mi-ar fi de mare folos".
După cum era de aşteptat, deputatul PNL Gheorghe Dragomir vrea să-şi continuie activitatea în Comisia buget, finanţe, bănci. O dovadă de consecvenţă a dat şi deputatul PSD Eduard Martin, care şi-a manifestat dorinţa de a activa, ca şi în legislatura precedentă, în Comisia buget, finanţe, bănci, motivând: „Pentru că-mi place şi cunosc deja modalitatea de lucru".

Schimbare de opţiune şi dorinţe măreţe

Având în vedere şi preferinţele colegelor sale de la PSD, Antonella Marinescu şi Cristina Dumitrache, putem spune că judeţul Constanţa va avea reprezentanţi cam peste tot. Deşi şi-a manifestat dorinţa de a influenţa soarta copiilor, Antonella Marinescu pare să-şi fi schimbat opţiunile. Aşa se explică faptul că ea vrea să preia locul ocupat legislatura precedentă de actualul senator PSD, Alexandru Mazăre, în Comisia administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic. Probabil, din dorinţa de a păstra legătura cu exteriorul, Cristina Dumitrache ar dori să activeze în Comisia de politică externă. În aceeaşi comisie preferată de mezina echipei de parlamentari PSD de Constanţa, în legislatura precedentă a activat, ca vicepreşedinte, deputatul de Mehedinţi la vremea respectivă, Manuela Mitrea. Cu greu şi prin intermediari (n.r. întrucât se pare că, cel puţin pentru început, nu doreşte să comunice direct cu reprezentanţii mass media), am aflat că, în ipostaza de deputat de Constanţa, Mitrea s-ar fi reorientat. Acum, ea vizează preşedinţia Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, a cărei denumire ar dori să o schimbe, întrucât nu ar mai corespunde menirii sale. „Aşa îmi voi putea îndeplini promisiunile făcute cetăţenilor, în special bătrânilor fără adăpost, precum şi sprijinirea copiilor autişti", ne-a transmis, printr-o doamnă ce a făcut parte din staff-ul său de campanie, deputatul PSD din Colegiul 8, Manuela Mitrea.
Topul preferinţelor deputatului PSD din Colegiul 7, Matei Brătianu, în privinţa comisiei în care ar dori să activeze în următorii patru ani, arată astfel: „lider" ar fi Comisia pentru industrii şi servicii, urmat de Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice sau, în ultimă instanţă, ar putea fi coleg cu un alt deputat PSD de Constanţa, Antonella Marinescu, în Comisia administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic.



Partide diferite, preferinţe diferite

Puiu Haşotti, ales senator în Colegiul 1, a fost mai protocolar în declaraţii, evidenţiind că nu preferă în mod deosebit o comisie: „Vom avea discuţii săptămâna viitoare şi vom ajunge la o înţelegere colegială".
Dacă senatorul PSD Alexandru Mazăre susţine că n-ar avea o comisie preferată, colegul de Cameră, Mircea Banias (PD-L), ar fi încântat dacă ar putea lucra în Comisia economică, industrii şi servicii.
Aflat la primul său mandat de senator, democrat-liberalul Mircea Banias ar dori să activeze într-o comisie în care pregătirea sa profesională să poată fi pusă în valoare. De aceea, dacă ar fi după ceea ce vrea, Banias se vede în Comisia economică, industrii şi servicii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii