Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz i-a făcut primarului din Tuzla plângere penală

ro

08 Oct, 2011 00:22 2186 Marime text
06_Micu_-_Constantin_Micu_001.jpgPentru că a acordat de Zilele Comunei două titluri de cetăţeni de onoare ai comunei Tuzla şefului de post din comună, Paraschiv Datcu, şi directorului şcolii din localitate, Afrodita Marcoşanu, primarul Constantin Micu s-a trezit ieri cu plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, formulată de prefectul Claudiu Palaz.

Prefectul spune că primarul a încălcat Legea Administraţiei publice locale republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în care se evidenţiază condiţiile în care Consiliile Locale pot conferi titlul de cetăţean de onoare al comunei, oraşului sau municipiului. Plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Prefectul spune că a primit, la începutul acestei săptămâni, din partea unui grup de consilieri locali, o sesizare prin care i s-a adus la cunoştinţă faptul că, pe 1 octombrie, în cadrul festivităţilor prilejuite de Ziua Comunei Tuzla, primarul Micu Constantin a acordat două titluri de cetăţean de onoare al comunei, în condiţiile în care cele două proiecte de hotărâre privind acordarea acestor titluri, iniţiate de primar, nu au întrunit suficiente voturi din partea Consiliului Local. „Practic, Micu Constantin, cu bună ştiinţă, a încălcat legea şi faptul este cu atât mai grav cu cât a defilat astfel în faţa întregii comunităţi, făcându-i părtaşi la ilegalitate pe Datcu Constantin, actualul şef al Poliţiei Locale, şi pe Marcoşanu Afrodita, directoarea Şcolii cu cls. I-VIII Tuzla, care au acceptat titlurile pe care doar Consiliul Local avea dreptul, prevăzut prin lege, să le acorde", spune prefectul. De asemenea, se mai precizează că administraţia locală, în speţă Consiliul Local, poate conferi persoanelor fizice române sau străine cu merite deosebite titlul de cetăţean de onoare al comunei, oraşului sau municipiului, în baza unui regulament propriu. Prin acest regulament se stabilesc şi condiţiile retragerii titlului conferit. (Extras din Legea 215/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Art. 36 alin (8) )

Ce spune primarul din Tuzla

În replică, primarul Constantin Micu susţine că aceste „titluri" au fost acordate în mod simbolic. „Am apreciat munca lor în anii cât şi-au desfăşurat activitatea în comună, dar nu le-am dat niciun drept care decurge de pe urma titlului de cetăţean de onoare. De aceea nu am pus pe ordinea de zi cele două proiecte", spune edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii