Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:59 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinea de zi a CN al PSD, o necunoscută Constanţa, cu delegaţie restrânsă la Consiliul Naţional al partidului!?

ro

09 Feb, 2016 00:00 2010 Marime text


Membrii Consiliului Naţional al PSD se reunesc astăzi la Palatul Parlamentului, în Bucureşti. Conform Statutului partidului, organizaţia judeţeană PSD Constanţa ar trebui să fie reprezentată de o delegaţie formată din 25 de persoane. Unii social-democraţi nu-şi strică însă puţinele zile de concediu pentru a participa la şedinţe de partid, cu atât mai mult cu cât, în acest an, vor fi nevoiţi să-şi „sacrifice“ perioade importante pentru a se implica în campaniile electorale premergătoare alegerilor locale, din vară, şi ale celor parlamentare, din toamnă.
 
Astăzi, capitala va fi luată cu asalt de social-democraţi veniţi din toate colţurile ţării. Membrii Consiliului Național (CN) al PSD au fost convocaţi într-o şedinţă care se anunţă a fi plină de „surprize“. Presa centrală speculează faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, vrea să se lepede de oamenii aflaţi pe funcţii importante, dar care sunt percepuţi drept apropiaţi ai fostului lider al formaţiunii, Victor Ponta, dar aminteşte şi de posibile decapitări la nivelul unor conduceri de filiale judeţene.
 
Aşadar, va fi o ședință extrem de importantă, în cadrul căreia se vor lua decizii importante privind strategia PSD în anul electoral 2016. Voci social-democrate spun că, în acest context, departamentele de specialitate ale PSD ar trebui să lucreze cu motoarele turate şi să elaboreze proiecte şi strategii pentru fiecare domeniu de activitate. Tot mâine se preconizează că se va clarifica modalitatea în care se va colabora, la nivel judeţean, cu progresiştii din UNPR şi ar trebui să fie validate candidaturile PSD pentru funcţiile de primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ. În cazul nostru, ar urma validarea drept candidat al PSD pentru Primăria Constanţa a lui Decebal Făgădău. Totul pare a fi încă neclar, însuşi purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene PSD Constanţa, deputatul Mircea Titus Dobre, neavând, ieri, în jurul orei prânzului, ordinea de zi a întrunirii.
 
În aceeaşi situaţie se afla şi deputata Cristina Dumitrache, aceasta confirmându-ne că nu a primit nicio ordine de zi, deşi va participa la eveniment.

Delegaţie redusă 

Conform Statutului PSD, delegaţia social-democrată din Constanţa ar trebui să fie compusă din 25 de persoane: preşedintele filialei judeţene, parlamentarii, vicepreşedinţii CJC, primarul municipiului Constanţa, liderii organizaţiilor de tineret, femei şi pensionari, toţi primarii de oraşe, trei primari de comune şi încă patru membri desemnaţi de conducerea organizaţiei.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Constanţa, deputatul Mircea Titus Dobre, delegaţia de la malul mării ar fi trebuit să fie  compusă din: Felix Stroe (preşedintele filialei judeţene PSD Constanţa), senatorii Nicolae Moga şi Alexandru Mazăre, deputaţii Mircea Titus Dobre, Manuela Mitrea, Mădălin Voicu, Cristina Dumitrache şi Radu Babuş, vicepreşedinţii CJC Cristinel Nicolae Dragomir şi Cristian Gheorghe Darie, primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, preşedintele organizaţiei de tineret, Costin Răsăuţeanu, preşedintele organizaţiei de pensionari, Ecaterina Prodan, şi primarii Ovidiu Ioan Brăiloiu (Eforie), Tudor Nădrag (Hârşova), Florin Chelaru (Năvodari), Valentin Saghiu (Murfatlar), Nicolae Dragomir (Ostrov), Mariana Gâju (Cumpăna, preşedinte ACoR Constanţa şi lider al organizaţiei judeţene de femei a PSD), şi Dumitru Chiru (Lumina).
 
Deşi delegaţia constănţeană este una restrânsă, cu doar 20 de membri, nici aceştia nu vor fi prezenţi toţi. Spre exemplu, vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir ne-a declarat că nu va participa la şedinţa CN a PSD pentru că este în concediu. El a lăsat să se înţeleagă faptul că, oricum, în acest an vor fi perioade aglomerate, care-l vor solicita la maximum, aşa că nu este niciun dezastru dacă nu merge la şedinţa Consiliului Naţional.

Un alt membru al delegaţiei a confirmat că va absenta. Este vorba despre senatorul Alexandru Mazăre, care, întrebat dacă va participa la CN al PSD, a răspuns ferm: „Nu. Nu mă interesează.“
 

Seria absenţilor motivaţi va fi completată de primarii Ovidiu Brăiloiu şi Mariana Gâju. „Nu particip la CN al PSD pentru că mâine (astăzi) trebuie să fiu la Bruxelles, la întrunirea Comitetului Regional. Alături de mine, din delegaţia României, alcătuită din 12 persoane, va fi şi doamna Mariana Gâju“, ne-a declarat primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu.

 
Nu în ultimul rând, nici preşedintele organizaţiei judeţene de tineret a PSD Constanţa, Costin Răsăuţeanu, nu va fi prezent la evenimentul politic, care se pare că va fi „interesant“, deoarece trebuie să rămână cineva şi la birou, să coordoneze activitatea Primăriei Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii