Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 05 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navodari sedinta de consiliu nu s-a tinut, problemele raman

ro

07 Oct, 2008 00:00 958 Marime text

Consilierii locali navodareni nu au timp pentru scoaterea Ecotermului din criza si pentru construirea de locuinte pentru tineri. Nicolae Matei sustine ca va face orice pentru a iesirea orasului din criza

Proiectele de hotarare initiate de Nicolae Matei, vizand acordul privind instrainarea de catre SC TSP Ecoterm SA a unei parti din patrimoniu in vederea achitarii datoriilor acesteia precum si cele privind darea in folosinta gratuita Agentiei Nationale pentru Constructia de Locuinte(ANL) a unui teren nu au fost discutate in sedinta extraordinara a Consiliului Local(CL) Navodari deoarece aceasta nu a mai avut loc. Motivul il reprezinta lipsa in bloc a consilierilor locali PD-L si a consilierului PNL Jean Paul Tucan, la sedinta participand doar 12 alesi locali din cei 19 cati formeaza CL. Cum pentru a fi adoptate aceste proiecte de hotarare era nevoie de votul a 2/3 din numarul total de consilieri, adica 13 voturi "pentru", sedinta nu s-a mai desfasurat. De la ora 17.00 cand trebuiau sa inceapa lucrarile, Nicolae Matei a tot dat telefoane in incercarea de a-i strange pe alesii locali. Care au refuzat sa se prezinte. Nemultumit de situatie, Matei l-a sunat si pe presedintele organizatiei judetene a PD-L Constanta, Mircea Banias, pe care l-a informat de dezertarea alesilor democrat-liberali si care a fost invitat sa participe la sedinta CL. Banias a sustinut ca are refuzul democrat-liberalilor navodareni de a participa la sedinta i-a fost argumentat si ca isi sustine colegii, desi Matei a insistat ca cel putin un consilier sa participe la sedinta. Argumentul edilul navodarean viza faptul ca populatia a acordat un vot de incredere care nu se regaseste in faptele pedelistilor. Dupa aproape doua ore de asteptare, sedinta a fost suspendata, Matei convocandu-i pe consilierii locali la o noua extraordinara lunea viitoare.

"Imi pare rau ca nu am dizolvat Consiliul Local Navodari”

Conform declaratiilor edilului Nicolae Matei, orasul se afla intr-o situatie aproape disperata: fara apa si cu riscul de a ramane fara caldura la iarna. Pentru a primi votul consilierilor locali, Matei sustine ca se gandeste sa le ofere chiar consilierilor locali anumite "foloase". "Daca trebuie sa vin cu foloase ca sa se voteze proiectele de hotarare ale orasului, asa o sa fac. Dau de la mine, de la ferma, curcani, oua, tot ce trebuie ca sa-mi treaca proiectele de hotarare pentru oras. Pentru ca am inteles ca asa merge". Totodata, primarul Navodariului sustine ca regreta ca nu a dizolvat CL. "Se dovedeste, inca o data, ca am pierdut timpul cu consilierii alesi acum. Pentru ca degeaba ii convoc acuma, ori nu vin, ori se abtin, ori voteaza impotriva, doar-doar sa-mi obstructioneze activitatea mea si a orasului". De cum au decurs lucrurile au fost dezamagiti si liberalii. Viceprimarul Florin Chelaru a declarat ca au fost purtate discutii cu democrat-liberalii dar ca acestia sustin ca nu sunt lasati sa participe la sedinta. Vestea buna pentru navodareni este ca in urma discutiilor avute cu reprezentantii AVAS s-a stabilit ca de astazi sa fie reluata furnizarea agentului termic in Navodari.

Scris de: {autor}Alexandru STANCU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii