Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masuri suplimentare pentru siguranta rutiera si maritima

ro

16 Dec, 2009 01:59 778 Marime text
Pentru gestionarea problemelor generate de situaţia meteorologică prognozată pentru această perioadă,prefectul Claudiu-Iorga Palaz a convocat, ieri, şefii de la Registrul Auto Român, Autoritatea Rutiere Română, Serviciul Poliţiei Rutiere şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Discuţiile au fost coordonate de subprefectul Mircea Iustian şi au avut ca principal scop identificarea măsurilor ce se impun pentru siguranţa traficului rutier. În acest context, s-a propus ca atât RAR, cât şi ARR, să participe alături de lucrătorii Poliţiei Rutiere la controlul autovehiculelor, la ieşirile din municipiul Constanţa, potrivit sferei lor de competenţă. Astfel, specialiştii ARR vor verifica mijloacele de transport persoane, pentru respectarea normelor specifice, iar cei ai RAR vor efectua, cu un laborator mobil, verificări tehnice, pentru a elimina din trafic autovehiculele care nu corespund tehnic sau care nu sunt dotate cu echipamentul necesar (cauciucuri adecvate, lanţuri, lopată, saci cu nisip). În cadrul aceleiaşi discuţii, s-a punctat şi pe marginea măsurilor necesare a se lua în vederea derulării în bune condiţii a activităţii portuare şi fluidizării traficului în punctele de acces în port.

„Insistăm asupra recomandărilor Serviciului Rutier Constanţa făcute conducătorilor auto, de a lua toate măsurile necesare având în vedere prognoza meteo pentru această perioadă: verificarea tehnică a autovehiculelor, echiparea corespunzătoare, limitarea vitezei de deplasare la 30 km/h în localităţi şi la 50 km/h în afara acestora în condiţii nefavorabile, respectarea indicaţiilor poliţiştilor rutieri în cazul închiderii anumitor trasee", a declarat subprefectul judeţului, Mircea Teodor Iustian.

De altfel, în prealabil, prefectul Claudiu Palaz discutase, încă de luni, cu membrii Comandamentului de iarnă. Atunci s-a stabilit instituirea unui dispecerat unic, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, care să gestioneze informaţiile privind evenimentele cauzate de fenomenele meteo prognozate pentru intervalul 15 - 17 decembrie. Tot de luni, reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut primarilor reactivarea Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, precum şi transmiterea unei situaţii privind stadiul pregătirii utilajelor, a combustibilului şi a stocurilor de materiale ce vor fi utilizate pe drumurile judeţului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii