Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Gaju „Cumpana, potential loc de agrement pentru turisti"

ro

23 Mar, 2009 03:35 1310 Marime text
La invitaţia europarlamentarului PSD Rovana Plumb, 16 primăriţe social-democrate s-au aflat, la finele săptămânii trecute, la Bruxelles, într-o vizită de informare la Parlamentul European.

Potrivit Agerpres, şefele administraţiilor publice locale nu s-au limitat doar la vizitarea instituţiilor europene sau a oraşului. Ele au purtat discuţii despre problemele cu care se confruntă şi s-au informat despre posibilitatea extinderii colaborării unităţilor administrativ teritoriale pe care le reprezintă cu oraşe ale Uniunii Europene. Înainte de a ajunge la Bruxelles, primăriţele PSD au participat şi la un curs practic, în ţară, în cadrul căruia li s-au explicat posibilităţile existente privind accesarea fondurilor europene la nivelul administraţiei publice şi nu numai.
Printre beneficiarii deplasării la Bruxelles s-a aflat şi primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. Ea a afirmat că doreşte să transforme localitatea într-un loc de agrement pentru turişti, context în care derulează un proiect privind achiziţia publică a cinci hectare pentru construcţia unui parc, precum şi proiecte de mediu şi de colectare de deşeuri. „În acest moment se lucrează la planul de dezvoltare intravilan, ceea ce va însemna o nouă comună Cumpăna. Proiectul de electrificare are valoarea de 500.000 de euro şi implică multă muncă, inclusiv partea de co-finanţare pe care trebuie să o asigure Primăria şi Consiliul Local Cumpăna. Această deschidere pe care Uniunea Europeană o oferă localităţilor rurale din România nu înseamnă doar încredere, ci şi un pas spre cunoaşterea satului românesc şi posibilitatea pe care o am eu, ca un reprezentant vremelnic în fruntea comunităţii, de a-mi prezenta comuna, cultura, îndeletnicirile", a spus Mariana Gâju, citată de Agerpres.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pesimist 25 Mar, 2009 10:49 Mai bine ar rezolva cu strazile si utilitatile...astfel "noua comuna Cumpana" nu va fi decat o "tichie de margaritar......"