Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii susţin alocarea de fonduri europene pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor

ro

20 May, 2014 00:00 1935 Marime text
Potrivit statisticilor din decembrie 2013, unul din patru tineri cu vârsta sub 25 de ani la nivelul Uniunii Europene este şomer. Pentru a asigura sustenabilitatea sistemelor sociale, se impune crearea unui cadru adecvat pentru ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor. În opinia liberalilor, persoanele tinere sunt motorul creşterii economice viitoare a României şi a Europei. De aceea, pentru perioada 2014 - 2020, PNL va iniţia şi va vota în Parlamentul European politici menite să aducă tinerii în centrul atenţiei în ceea ce priveşte dezvoltarea lor educaţională şi profesională. Mai exact, PNL va prioritiza educaţia şi instruirea profesională, „prin încurajarea corelării calificativelor cu cerinţele pe piaţa muncii şi cooperarea între universităţi şi mediul privat“, se menţionează într-un comunicat de presă.
În această ordine de idei, liberalii propun folosirea de fonduri europene pentru finanţarea dezvoltării bazelor de producţie şi practică ale universităţilor, astfel încât, la sfârşitul studiilor, tinerii să aibă deja experienţa practică solicitată de angajatori. Mai mult, liberalii spun că vor susţine facilităţi fiscale pentru companiile care angajează tineri prin Programul european pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială (EaSI), axat pe instrumente de combatere a şomajului în rândul tinerilor, precum asigurarea micro-finanţării şi a antreprenoriatului social.
„PNL va face toţi paşii necesari pentru implementarea Garanţiei pentru tineri, acţiune pregătitoare destinată statelor membre, menită să ofere tinerilor locuri de muncă de calitate sau stagii de practică, acces la educaţie, programe de formare sau de reconversie, în termen de patru luni de la finalizarea studiilor“, susţin liberalii. Ei menţionează că aceste scheme pot fi finanţate prin intermediul Fondului Social European şi al  Iniţiativei „Locuri de muncă pentru tineri“, care beneficiază împreună de un buget total de 6 miliarde de euro.
PNL susţine acordarea de fonduri pentru reconversia profesională a tinerilor prin Fondul European pentru Globalizare. „Nu în ultimul rând, susţinem intensificarea programelor de schimburi între universităţi, centre de cercetare şi companii, prin alinierea curriculei prin obiectivele de cercetare care să corespundă nevoilor sectorului privat“, adaugă liberalii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii