Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cumpana, 64 de familii se vor muta in casa noua (galerie foto)

ro

21 Nov, 2009 02:24 2812 Marime text

cumpana.jpgMariana Gâju le-a înmânat cheile de la ANL-uri

Centrul comunei Cumpăna s-a mutat ieri, preţ de aproximativ două ore, pe Şoseaua Străjii, acolo unde au fost ridicate blocurile ANL. Primarul Mariana Gâju a dat în folosinţă 64 de locuinţe tinerilor cumpăneni.

Beneficiarii garsonierelor şi apartamentelor ANL au venit, cu mic, cu mare, la locul de întâlnire cu reprezentanţii administraţiei locale, care, începând de ieri, le va fi noua adresă. A fost o zi însorită, în care 64 de familii din Cumpăna şi-au văzut visul cu ochii. Au, de acum, o locuinţă proprie. La evenimentul de înmânare a cheilor de la case şi de sfinţire a locuinţelor ridicate prin efortul Primăriei şi Consiliului Local Cumpăna, şi al reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, au fost prezenţi, alături de primarul Mariana Gâju, consilieri locali, reprezentanţi ai firmei constructoare, ai ANL, dar şi senatorul Alexandru Mazăre. Evenimentul a fost marcat şi de un ceremonial religios, oficiat de preoţii comunei.

Mariana Gâju le-a înmânat beneficiarilor cheile de la noile locuinţe, însă nu înainte de a le spune povestea blocurilor ANL, de a le relata etapele parcurse în edificarea lor. Primarul comunei Cumpăna a precizat că ridicarea locuinţelor ANL a fost posibilă după o muncă asiduă, în echipă, care a durat aproape şapte ani. Blocurile au fost construite pe un teren care a trebuit consolidat. Mariana Gâju a subliniat faptul că, deşi s-a lovit de prejudecăţile unor persoane de la centru, care au spus că unei comune nu îi trebuie blocuri ANL, a reuşit ca, împreună cu echipa pe care o coordonează, să concretizeze acest proiect la Cumpăna.

Se vor mai construi încă 64 de apartamente

Terenul pe care se află ANL-urile este situat la marginea comunei, pe Şoseaua Străjii, dar va face parte, în viitor, din „cel mai frumos" cartier al localităţii, după cum însăşi Mariana Gâju a precizat, întrucât în zonă se vor construi multe locuinţe. În plus, pentru acest perimetru al comunei, administraţia locală a accesat proiecte importante, care vor creşte cota zonei. Este vorba despre construirea unei baze sportive, despre un centru de agrement, situat pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, dar şi despre o investiţie privată în fabricarea de proteze. În plus, lângă blocurile ANL existente, autoritatea locală va construi altele, mai precis, încă 64 de locuinţe. „Licitaţia pentru aceste locuinţe va avea loc până în Crăciun", le-a spus Mariana Gâju celor prezenţi.

Cumpăna are nevoie de sprijin financiar pentru co-finanţări

La eveniment a fost prezent şi senatorul Alexandru Mazăre, care le-a spus, la rândul său, celor aflaţi la faţa locului, că împreună cu deputatul Eduard Martin, colegul său, a iniţiat o lege prin care chiriaşii locuinţelor ANL vor putea să şi le cumpere, la preţul de inventar, actualizat cu rata inflaţiei. Primarul Mariana Gâju i-a oferit lui Alexandru Mazăre o icoană şi o diplomă de excelenţă, pentru sprijinul acordat comunei. Aceleaşi daruri le-a trimis şi preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, vicepreşedinţilor instituţiei, dar şi deputatului Eduard Martin. Au primit câte o icoană şi reprezentantul ANL, dar şi al firmei constructoare, precum şi membrii echipei primarului Mariana Gâju, care au ajutat la elaborarea proiectelor comunei. Mariana Gâju a solicitat sprijinul parlamentarului Mazăre pentru găsirea unor soluţii în vederea co-finanţării proiectului de asfaltare a drumurilor, dar şi a celui privind locuinţele pentru romi. Mariana Gâju şi-a exprimat speranţa că va primi sprijin financiar şi din partea Consiliului Judeţean. Primarul, alături de reprezentanţii din partea ANL şi a firmei constructoare, dar şi de senatorul Mazăre, a tăiat panglica inaugurală, după care preoţii au sfinţit blocurile. „Dumnezeu şi oamenii îmi dau putere să bat pe la uşi pentru îndeplinirea acestor proiecte", a declarat Mariana Gâju.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii