Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionel Spataru dezminte afirmatiile prefectului Brailoiu

ro

26 Mar, 2009 03:12 1777 Marime text
În cadrul unei prime conferinţe de presă, susţinută, marţi, de prefectul Tit Liviu Brăiloiu, acesta a acuzat conducerea Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanţa că nu i-a transmis o definitivare clară a ceea ce înseamnă Grindul Chituc, deşi a trimis trei adrese şi reveniri la acestea. Directorul instituţiei, Ionel Spătaru, vine cu contra-argumente şi susţine că declaraţiile prefectului sunt false.

„Nu au binevoit să ia în considerare aceste solicitări şi voi fi nevoit să mă adresez organelor de cercetare. Mă voi îndrepta împotriva celor de la cadastru", a declarat Tit Liviu Brăiloiu. Reacţia directorului OCPI, Ionel Spătaru, nu a întârziat să apară. Acesta a confirmat că Prefectura Constanţa a trimis trei adrese, însă, la primele două, răspunsul a fost transmis, iar la ultima va fi trimis astăzi. Potrivit lui Spătaru, prima adresă a Prefecturii Constanţa, având nr. 1637 din 13 februarie 2008, a fost înregistrată la OCPI sub numărul 1932 în 18 februarie a.c. „Ni s-a solicitat să precizăm regimul juridic al terenului din Grindul Chituc, toate cadastrele acordate în acest perimetru şi toţi titularii drepturilor de proprietate pentru care s-au deschis cărţi funciare", ne-a declarat directorul OCPI. El a menţionat că, în data de 4 martie a.c., Prefectura a remis o altă adresă cu nr. 1637, ce a fost înregistrată la OCPI cu nr. 2754 în 5 martie a.c. şi care reprezenta, în fapt, o revenire la adresa anterioară. Unica diferenţă era că în ultima adresă se menţiona că situaţia Grindului Chituc a devenit un subiect de interes judeţean şi, în consecinţă, se cerea formularea unui răspuns până în data de 6 martie a.c. „La cele două adrese s-a răspuns prin adresa OCPI nr. 1932 din 6 martie 2008, care a fost înregistrată, în aceeaşi zi, la secretariatul Prefecturii Constanţa", a specificat Ionel Spătaru.
Conform spuselor sale, în răspuns au fost indicate toate numerele cadastrale, cărţi funciare şi numele proprietarilor pe zona Grindului Chituc, atât pe Săcele, cât şi pe Corbu. „În răspunsul nostru am inclus atât terenul la care face referire acea Hotărâre a Consiliului Local Corbu nr. 48, cât şi situaţia numerelor cadastrale, cărţi funciare şi proprietari pe zona Grindului Chituc - pe Săcele, în perioada 2000 -2004. S-a dat un răspuns ce cuprinde 17 pagini, în termen legal şi este extrem de complet. Deci, ceea ce a declarat prefectul Tit Liviu Brăiloiu este fals ", a subliniat Spătaru. După părerea directorului OCPI, supărarea prefectului ar proveni din faptul că „am dat o situaţie pe Grindul Chituc pe toată perioada 2000 -2009 şi pe toată suprafaţa".
Dar pentru că reprezentantul Guvernului în teritoriu a făcut referire la trei adrese, Ionel Spătaru n-a trecut cu vederea şi a venit cu completările de rigoare. El a recunoscut că ultima adresă a apărut pe 18 martie a.c. şi i se solicitau copii după documentaţia cadastrală care a stat la baza intabulărilor în 2004 pe zona Grindul Chituc. „În acest caz, se cer documente pe care Prefectura Constanţa le are. Mâine (n.r. astăzi) vom trimite răspunsul, deşi orice adresă are termen legal de răspuns 30 de zile, mai ales în cazul în care se impune o muncă de Sisif. Nu prejudiciam cu nimic situaţia, având în vedere că aceste acte erau în Prefectură", a conchis directorul OCPI Constanţa, Ionel Spătaru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • xxl 26 Mar, 2009 17:40 daca nici cu prefectura nu s-a realizat o comunicare corespunzatoare, ce sa mai zici de sutele de cetateni care asteapta de luni de zile raspunsuri, titluri de proprietate, cadastre si intabulari de la intreprinderea in cauza ?????????
  • E.M. 26 Mar, 2009 06:06 SA-L TAVALEASCA CINEVA, ODATA, PE NENOROCITUL DE IONEL SPATARU