Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gelu Dae, victima colaterala in scandalul lui Stanca

ro

29 Jan, 2008 00:00 2878 Marime text
1201556221.jpg

Presedintele organizatiei municipale PSD Constanta se asteapta sa fie exclus din partid * Prim-vicepresedintele Nicusor Constantinescu sustine ca "nu s-a pus problema"

Pozitia adoptata de presedintele organizatiei municipale PSD Constanta, Gelu Dae, in cazul excluderii secretarului executiv al filialei judetene, Petre Stanca, ar putea avea repercursiuni. Cu toate ca liderul PSD Constanta nu a facut altceva decat sa atraga atentia asupra nerespectarii prevederilor statutului partidului, iesirea sa in presa nu au fost pe placul echipei Mazare-Constantinescu. In acest context, Gelu Dae nu exclude posibilitatea de a fi inlaturat din PSD. "Ma astept la un demers de acest gen. Ingineriile astea au modalitati multiple de a fi puse in practica", a declarat presedintele organizatiei municipale PSD Constanta. Cu toate ca stia la ce se expune, Gelu Dae a preferat sa-si asume riscul considerand ca, atata timp cat esti intr-o formatiune politica, trebuie sa tina la respectarea statutului si a celorlalte reglementari ale activitatii si conduitei unui activist de partid. Gelu Dae s-a alaturat social-democratilor in februarie 1990 si, potrivit declaratiei sale, nu a avut si nu are intentia de a se plimba prin alte partide. Si totusi, faptul ca i-a luat apararea lui Petre Stanca i-ar putea stopa activitatea politica in interiorul PSD.

Curiozitate anonima

Ghidati de principiul "cine nu e cu noi, e impotriva noastra", unii "colegi de partid" au devenit, brusc, "curiosi" privind cariera politica a presedintelui PSD Constanta. Asa se face ca, inca de vineri seara, Gelu Dae a primit cateva telefoane "ciudate". "Telefoanele anonime, de intimidare au inceput. Deja am fost intrebat de cateva persoane ", ne-a confirmat liderul social-democrat. Desi se asteapta la represalii, Dae asteapta cu "interes" modalitatea de manifestare si ce acuze ar putea sa-i aduca in cazul in care vor incerca eliminarea sa din PSD. "N-am probleme de moralitate, prestatie si n-am beneficiat de niciun avantaj material sau de alta natura pe considerentul ca sunt membru PSD. N-am cerut pozitii, terenuri, aprobari sau functii de conducere", a declarat presedintele PSD Constanta, Gelu Dae. Initiatorii unui demers de acest gen vor trebui sa tina cont de faptul ca au nevoie de acordul scris al Biroului Permanent National al PSD, Dae fiind vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Constanta si membru al Consiliului National al partidului. Contactat telefonic, prim-vicepresedintele organizatiei judetene PSD, Nicusor Constantinescu, ca la ambele intruniri de partid in care s-a decis si aprobat excluderea lui Stanca atat cel vizat, cat si presedintele filialei municipale au fost invitati. Cat priveste o posibila excludere din PSD a lui Gelu Dae, Constantinescu sustine ca "nu s-a pus problema!".

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii