Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flash electoral

ro

12 Nov, 2004 00:00 682 Marime text

Campania electorala este in plina desfasurare si noi va prezentam ultimele stiri despre partide si candidati:

BEC

# Biroul Electoral Central va stabili, luni, prin tragere la sorti, ordinea de inscriere pe buletinele de vot a listelor de candidati apartinand partidelor parlamentare si a aliantelor formate intre acestea. Listele de candidati ale partidelor parlamentare vor fi primele tiparite pe buletinele de vot, ele fiind urmate de listele partidelor neparlamentare si ale organizatiilor minoritatilor, a caror ordine pe buletinul de vot va fi stabilita, tot prin tragere la sorti, de presedintii Birourilor electorale de circumscriptie. Cu alte cuvinte, partidele si aliantele parlamentare vor ocupa aceeasi pozitie pe buletinul de vot indiferent de circumscriptie, iar cele neparlamentare pot ocupa pozitii diferite pe buletinele de la o circumscriptie la alta, in functie de tragerile la sorti facute in judete si in Bucuresti. Membrii Biroului urmeaza sa adopte o hotarare de interpretare in legatura cu modelul buletinului de vot pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului. Hotararea va stabili o serie de reguli in tiparirea acestor buletine pentru a se evita greselile de la alegerile anterioare.

Forta Democrata

# Candidatii filialei constantene a Fortei Democrate pentru cele doua Camere ale Parlamentului se vor deplasa in acest sfarsit de saptamana in mai multe localitati din judet. Liderul local al formatiunii, Constantin Fratila, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in cursul zilei de maine, candidatii pentru Senat si Camera Deputatilor se vor intalni cu populatia din Medgidia si Cernavoda, iar duminica cu cetatenii din Mangalia si Negru Voda. Potrivit declaratiilor lui Fratila, reprezentantii din Constanta ai partidului condus de Petre Roman s-au deplasat in primele doua saptamani ale campaniei electorale in 55 de localitati din judet, unde au fost primiti cu mult entuziasm. "Pe intreaga perioada a campaniei, candidatii FD vor discuta strict pe programele electorale, indemnand electoratul sa voteze, deoarece politica actuala poate fi schimbata doar prin prezenta la vot", a spus Fratila.

PNTCD

# Dupa ce miercuri, conducerea PNTCD Constanta a anuntat ca in viitorii patru ani, medicii, membri ai filialei crestin-democrate, vor oferi consultatii gratuite cetatenilor din mediul rural, ieri, un grup de avocati simpatizanti ai partidului au hotarat sa sustina formatiunea in campania electorala. In urma discutiilor cu reprezentantii Biroului Judetean de Conducere a filialei Partidului National Taranesc Crestin Democrat, avocatii au stabilit sa acorde consultanta juridica gratuita cetatenilor municipiului. Potrivit declaratiilor presedintelui filialei crestin-democrate, Liviu Scarlat, constantenii vor primi consultanta juridica in fiecare zi de marti, intre orele 18.00-20.00 si respectiv miercuri, in intervalul 12.00-14.00. Inscrierile pentru consultanta juridica se fac la sediul partidului din bulevardul Ferdinand nr.49 sau la numerele de telefon 672.880, 0723.584444 si 0722.359181.

PRM

# Candidatii din Constanta ai Partidului Romania Mare pentru Parlamentul Romaniei au efectuat ieri o vizita in localitatile Eforie si Techirghiol. Presedintele PRM Constanta, Radu Comanici, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in cadrul deplasarilor in judet, candidatii partidului "duc o campanie din poarta in poarta pentru a comunica nemijlocit cu cetatenii si a face cunoscut programul electoral al partidului". Totodata, Comanici a anuntat cu mare emotie in suflet faptul ca unul dintre visele ecumenice ale liderului sau de la nivel central este pe cale sa se indeplineasca. Astfel, Comanici a declarat ca, in primavara, va fi expus la Bucuresti, timp de o luna, Sfantul Giulgiu al Mantuitorului Iisus Hristos de la Torino.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii