Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:06 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Felix Stroe s-ar fi consultat cu organizaţia înainte de a transmite mesajul nevoii de democratizare a deciziilor în PSD!

ro

14 Jan, 2018 18:26 1234 Marime text
Ieri a avut loc o consultare a Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa, în care toţi cei 19 membri ar fi fost de acord cu faptul că e necesar ca din Guvern să facă parte cei mai pregătiţi oameni pe care îi are partidul. Îşi doresc ca de această data organizaţiile locale să fie mai implicate, pentru că "nu e normal să decidă doar o mână de oameni". Prin această consultare, PSD Constanţa, şi-a mandatat preşedintele să ceară în cadrul partidului o discuţie serioasă despre democratizarea puterii de decizie în partid şi despre ce trebuie făcut ca actuala guvernare să performeze. Au fost însă şi voci din organizaţie, unii chiar parlamentari, care au făcut apel la calm, echilibru şi seriozitate pentru rezolvarea disensiunilor în forurile de conducere ale partidului, astfel încât să nu se distrugă tot ce s-a construit până acum.
Felix Stroe, ministru al Transporturilor şi liderul organizaţiei judeţene PSD Constanţa a declarat sâmbătă că la următoarea întâlnire a liderilor partidului (n.r. CEX-ul de luni, 15 ianuarie, ora. 16.00), trebuie discutat despre „democratizarea” puterii de decizie din PSD, adăugând că „premierul are responsabilitatea actului de guvernare dar trebuie să aibă şi decizia”.
Potrivit surselor din PSD, social-democraţii se împarte în tabere. Numărul organizaţiilor care îl susţin pe Liviu Dragnea în conflictul cu premierul ar fi mai mare decât celelalte. Scindarea se simte şi în Guvern. O parte din miniştrii sunt de partea premierului, alţii nu.
Comitetul Executiv Național a fost convocat oficial pentru luni la ora 16:00.
Până la începerea şedinţei, care se anunţă una tensionată, se poartă  negocieri intense. Cei care sunt de partea președintelui PSD acuză insubordonarea lui Mihai Tudose, în timp ce liderii și miniștrii care sunt de partea premierului cer mai multă independență și vorbesc de o democratizare în luarea deciziilor. Pe de altă parte, sunt și lideri din teritoriu doresc o împăcare între Liviu Dragnea și Mihai Tudose, pentru ca PSD să nu piardă guvernarea.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii