Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:09 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău salută decizia convocării Congresului PSD şi susţine că e nevoie ca statutul partidului să fie reactualizat

ro

16 Feb, 2018 00:00 949 Marime text
PSD se pregăteşte de un Congres Extraordinar în luna martie. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că acesta va fi organizat pe 10 sau pe 17 martie.

Tematica congresului nu este încă definitivată, dar se ia în calcul eventualitatea organizării unor alegeri pentru vicepreşedinţi. Redefinirea şi relansarea programului de guvernare se vor afla, de asemenea, pe agenda evenimentului. Dragnea a adăugat că la acest congres va cere şi un vot de reconfirmare a sa în funcţia de preşedinte al partidului, iar colegii pot face şi alte propuneri pentru ordinea de zi.
 
Chestionat cu privire la oportunitatea organizării Congresului Extraordinar al PSD, Decebal Făgădău, care este preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa şi preşedinte la municipiu, a precizat: „Oricând este bine-venit un congres, atunci când simţi că e nevoie de o reaşezare în partid, aceasta este soluţia. Trebuie să recunoaştem că nu doar în istoria partidului nostru, dar şi în a celorlalte partide, nu au fost atâtea momente de încercare într-un an de guvernare câte au fost la noi în 2017. Tocmai de aceea, consider că este o hotărâre înţeleaptă.
 
Ba mai mult, dintre cei care spuneau că nu este necesar un congres, îmi amintesc că erau mulţi care acum câteva săptămâni spuneau că, de fapt, ar fi nevoie. Evident, PSD are nevoie de un moment de calmare, pentru că trebuie să profităm de anul acesta, deoarece 2019 este un an electoral, cu două rânduri de alegeri.
 
În următoarea perioadă vom avea şi o agendă, o ordine de zi a congresului. Din punctul meu de vedere, lucrul important pentru partid ar fi revizuirea statutului, care în ultima perioadă a fost cam mult modificat, mai puţin inspirat pe alocuri. Or, se impune o discuţie serioasă pe acest subiect, tocmai pentru a acoperi o mulţime de situaţii noi pe care nu le-a prevăzut nimeni. Am existat momente, în care am văzut că am mandatat pe cineva să ne reprezinte pentru funcţii înalte, după care tot noi, prin forurile statutar alese, am hotărât să retragem sprijinul, am văzut că mulţi rămâneau ancoraţi pe poziţiile respective. Or, trebuie să reglementăm aceste lucruri.
 
De asemenea, cred că statutul partidului trebuie să gândească şi efectul modificării legii. Pentru că statutul a fost actualizat ultima dată pe vremea în care preşedinţii de consilii judeţene şi parlamentarii erau aleşi uninominal. De aceea consider că ar fi necesar să actualizăm statutul partidului“, a explicat Decebal Făgădău.

Ti-a placut articolul?

Comentarii