Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De partea cui este dreptatea? Delicoti - „Sunt primar în funcţie. Prefectul nu cunoaşte legea”

ro

21 Aug, 2013 00:00 1764 Marime text
Democrat liberalul Vasile Delicoti a declarat, ieri, că din moment ce „ordinul emis de Instituţia Prefectului Constanţa nu şi-a produs efectele” el este în continuare primarul în funcţie al comunei Poarta Albă. „Reprezentantul Guvernului la Constanţa, Eugen Bola, dovedeşte, încă o dată, că nu cunoaşte legea şi că acţionează la comandă politică. Prefectul numit al Constanţei, Eugen Bola, nu ştie că ordinul prin care se vrea înlăturarea unui ales local, de încetare de drept a mandatului de primar, are caracter individual (conform L 340/2004, cap V, art. 33 - «Ordinul prefectului cu caracter individual devine executoriu de la data comunicării persoanelor interesate»)”, precizează Vasile Delicoti. Mai exact, democrat liberalul susţine că ordinul de încetare a mandatului de primar, ordin semnat de prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, nu i-a fost comunicat personal, motiv pentru care documentul nu ar produce efecte. „Pe data de 14 august am avut termen şi, printr-o comunicare de şedinţă, am adus la cunoştinţă instanţei faptul că ordinul prefectului de încetare a mandatului nu mi-a fost adus la cunoştinţă personal. Instanţa a luat act şi a decis să dea un nou termen (n.r. mâine) la dosar pentru ca prefectura să depună dovada comunicării ordinului”, a explicat Vasile Delicoti.
 
„Ordin numai bun de astupat găurile ferestrelor”
 
„Îi atrag atenţia domnului prefect că se află într-o gravă necunoaştere a legii şi, fiind în necunoştinţă, îi comunic că ordinul emis în data de 31.05.2013 este numai bun de astupat găurile ferestrelor partidului care l-a numit în funcţie”, mai menţionează Delicoti. El spune şi că îşi desfăşoară în continuare activitatea de primar al comunei constănţene Poarta Albă: „În calitate de primar ales al comunei Poarta Albă îmi desfăşor, în continuare, activitatea în Primărie, ceea ce implică rezolvarea problemelor comunităţii care m-a ales şi îndeplinirea proiectelor de dezvoltare (lucru ce nu convine multor persoane, din păcate)”.
 
„Instanţa va decide”

În replică, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa, Eugen Bola, ne-a declarat că nu vrea să intre în polemică: „Nu intru în polemică. Domnul Vasile Delicoti poate să creadă că este primar, dar instanţa este cea care va decide”. „Trebuia să stea degeaba acasă, dar să îşi fi trimis avocatul la instanţă. Doar avocatul. Ar fi fost primar şi acum”, a subliniat prefectul judeţului Constanţa. „Nu mă interesează subiectul. Eu în polemică nu intru cu el, devenim penibili”, a conchis prefectul Bola.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii