Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DADL da pe banda rulanta bani pentru valea din Lazu

ro

28 Oct, 2009 02:16 1198 Marime text
Potrivit anunţului de atribuire nr. 70939 din 26 octombrie 2009, societatea bucureşteană SC Consitrans SRL, cea care s-a ocupat de punerea în aplicare a proiectului „Regularizarea văilor Agigea şi Lazu", a fost desemnată să asigure serviciul de asistenţă tehnică pentru suma de 12.450 de lei.

Guvernul României a adoptat, în luna august 2006, o hotărâre prin care a alocat din Fondul de Intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului sume importante pentru executarea unor lucrări de regularizări de albii, refacere a pragurilor de fund distruse, precum şi a altor lucrări cu rol de prevenire şi înlăturare a efectelor inundaţiilor. La acel moment, Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral i-a revenit suma de 2.412.670 lei, pentru lucrări de supraînălţare dig oraş Sulina, judeţul Tulcea, dar şi de regularizare a văilor Agigea şi Lazu, judeţul Constanţa, plus alte lucrări nespecificate.

Ultimii bani au fost daţi societăţii care a realizat regularizarea văilor Agigea şi Lazu, contract atribuit în 19 august 2007, societăţii Consitrans SRL din Bucureşti. La acel moment, firma a primit un contract de 284.767 lei, cu TVA inclus, pentru documentaţia de proiectare faza PT+DE. Potrivit celor declarate de directorul hidro al societăţii, Gheorghe Rusu, contractul a fost atribuit prin negociere, nemaifiind organizată o licitaţie publică. „În baza acestui contract ne vom deplasa la solicitarea contractantului pentru rezolvarea unor detalii, atunci când trebuie, de exemplu, să fie înlocuite ţevi, cabluri şi/sau când apar probleme de execuţie. Suma totală include şi deplasarea echipei care ar putea rezolva problema. Serviciul se face pe toată perioada de execuţie a lucrării".

De altfel, DADL a mai alocat sume semnificative realizării proiectului din 2006 până în prezent. În 7 noiembrie 2006, SC All Plan Proiect SRL Constanţa a primit 105.000 de lei pentru servicii de proiectare a obiectivului amintit, în vreme ce SC Consulting Expert Construct SRL a fost desemnată pentru 10.776 de lei să se ocupe de servicii de supraveghere tehnică a execuţiei lucrărilor hidrotehnice. În vara anului trecut, DADL a atribuit un contract de 895.000 de lei societăţii Al Stom Company, tot pentru acelaşi obiectiv: lucrări de regularizare a văilor Agigea şi Lazu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii