Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contracandidatul lui Mazare, in campanie pentru PE

ro

22 Sep, 2007 00:00 615 Marime text

Secretarul general al organizatiei judetene PNL Constanta, Victor Manea, a fost desemnat directorul campaniei pentru alegerile europarlamentare pe plan local.

Unul dintre pretendentii PNL la mandatul de primar al municipiului Constanta, Victor Manea, incearca sa faca fata cat mai bine unui cumul de functii. La ora actuala, el este consilier judetean, secretar general al filialei judetene a PNL si, pana in data de 24 noiembrie a.c., seful campaniei electorale pentru europarlamentare. Noua sarcina de partid survine la fix, avand in vedere ca isi doreste foarte mult sa fie desemnat candidatul PNL pentru Primaria Constanta. Astfel, consilierul judetean va putea impusca doi iepuri dintr-o data: face campanie pentru potentialii europarlamentari ai PNL si capata notorietate in randul concetatenilor sai care, in cazul unei participari in confruntarea electorala cu Radu Mazare, i-ar putea aduce cateva procente in plus. Daca la asta adaugam si fluturasii care au impanzit urbea, desi campania trebuie facuta in judet, fiind vorba despre un consilier judetean, e clar ca totul a fost calculat la milimetru. Pentru a da cat mai bine in fata jurnalistilor, Victor Manea pare ca s-a pregatit din timp, el expunandu-si ideile dupa ce se "inspira" din textul pe care, probabil, si l-a redactat anterior si il salvase pe telefonul mobil personal.

Campanie in forta

Manea a anuntat ca, pe parcursul campaniei premergatoare scrutinului din noiembrie, "PNL nu va incerca diversiuni politice". Chiar daca nu are legatura cu activitatea unui europarlamentar si atributiile acestuia, liberalii vor informa electoratul "despre adevarul actualei guvernari, despre cine a construit si cine a incercat sa distruga". Victor Manea a precizat ca PNL va duce o "campanie in forta" si va adopta metoda "door to door". Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a tinut sa scoata in evidenta ca judetul Constanta are, practic, patru reprezentanti, doi fiind propusi de filiala de la malul marii, iar alti doi provenind de aici. Liderul PNL a subliniat ca stabilirea candidatilor si a supleantilor pentru Parlamentul European s-a facut pe baza unei competitii acerbe. "Au fost 412 candidati, la o prima selectie au ramas 181, din care au fost alesi 35 de titulari si zece supleanti", a adaugat Hasotti. In dorinta de a evidentia eforturile liberalilor de a reforma clasa politica autohtona, vicepresedintele a mentionat ca primele locuri de pe lista sunt ocupate de tineri si femei. "PNL vrea zece europarlamentari si incepe sa reformeze clasa politica chiar cu Parlamentul European", a conchis Puiu Hasotti.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii